K fotbalu patří pivo a klobása. Platí to jak na vesnici, tak na velkých stadionech. 

Jenže právě Dukla si v minulosti získala pověst klubu gurmánských požitkářů. Jednou hostili fanoušky rybami, jindy vietnamskými specialitami. Na pohárový šlágr se v klubu shodli na nabídce zdejší klasiky, kterou ozvláštnil kiosek s hamburgery.

Verdikt? Slávisté si atmosféru a občerstvení pochvalovali. Nebyl problém požádat o vypečenější a horkou klobásu, spousta lidí ochutnala tradiční dukelské speciality: chléb se sádlem, bramboráček, koláčky a především u dětí frčel popcorn. 

Slávisté Ewerton s Lingrem se radují z jedné ze čtyř branek do sítě Dukly.
Slavia se proti Dukle dlouho trápila. Nakonec ji ale srazila čtyřmi góly

„Celkem máme asi tisíc klobás,“ prozradil šéf hlavního stánku. Skoro se vyprodaly.

S nejdelší čekací dobou bojovali u hamburgerů. Kdo přišel brzy, hodinu před zápasem, rozhodně nelitoval. Opozdilci už čekali. Třeba dvacet minut, fronty se tvořily i během zápasu. Důvod? Z táhnoucího se hada na tribuně se totiž dalo dohlédnout na hřiště.

„Neříkejte to panu Tvrdíkovi, ale je to lepší než v Edenu,“ komentoval takzvané cigárko fanoušek Slavie, který vzal na Julisku dva syny.

A zdaleka nešlo jen o chuť či šíři sortimentu, hodně rezonovaly také ceny. Pivo za 45 korun (v Edenu je za šedesát), klobása za 70 korun (v Edenu je také dražší a podle tvrzení fanoušků menší). Rodiče si pochvalovali džus pro děti.

Jiří Bílek starší se synem Jiřím
Skandál, nebo trapas? Fotbal u Prahy skončil kvůli penaltě, celebrity odešly

Zápas sledovalo i několik osobností z řad bývalých hráčů Dukly. Samozřejmě také Ladislav Vízek, člen zlaté party z olympiády v roce 1980. 

„Já sedím dole na kuří nožce a na ty dobroty se nedostanu. Vím, že se o tom hodně mluví. Přemýšlím, že začnu chodit na hlavní tribunu,“ usmál se fanoušek Dukly i Slavie. „Sem chodí víc štamgasti, catering tu bude asi o něco lepší,“ dodal.