„Dobře jsme si to ťukli. Zakončení se povedlo, takže super,“ usmíval se po pátečním utkání jeden z klíčových mužů Červenkova výběru, který si přesné zásahy neeviduje. „Už jsem několik gólů dal. Tento je čtvrtý nebo pátý,“ hlásí Cupák.

Miroslav Tomáš
Manažer Poděbrad Tomáš: Nejtěžší bylo postoupit. Teď se musíme oťukat

Hanácká Slavia i díky trefě devatenáctiletého záložníka skolila Uherský Brod 3:1 a slavila první výhru v nové sezoně. „Aspoň něco máme,“ culí se Cupák.

Favorit se však proti posílenému krajskému rivalovi na tři domácí body pořádně nadřel. „V této soutěži není žádný zápas lehký. Věděli jsme, že budeme hrát do plných a dobývat branku soupeře. Naštěstí se nám nějaké akce povedly,“ líčí.

Hanáci si cestu za výhru poněkud zkomplikovali, když po druhé brance polevili a nechali protivníka snížit a zápas zdramatizovat.

Fotbalisté Uherského Brodu (v červených dresech) na úvodní domácí výhru nad Dolním Benešovem v Kroměříži nenavázali.
Kroměříž si poradila s Uherským Brodem. Odpor rivala zlomil Silný

„Začali jsme hrát, jak kdyby měl být konec. Soupeř šťastně snížil. Pak jsme ale ukázali sílu a zápas rozhodli,“ říká talentovaný mladík, který nastoupil uprostřed kroměřížské středové řady společně s mazákem Oklešťkem.

Zatímco bývalý hráč Brna, Znojma nebo Vítkovic spíše rozdával balony a řídil hru, devatenáctiletý teenager si více plnil obranné úkoly. K tomu ale stíhal také střílet a útočit.

„Tomáš je více ofenzivní, já hrají spíše zezadu. Přece jenom má myšlení a zkušenosti někde jinde než já,“ uvědomuje si.

Trenér slavkovských fotbalistů René Lysák
Jsme v roce nula, říká nový trenér slavkovských fotbalistů René Lysák

I když dal v pátek gól, jisté místo v základní sestavě rozhodně nemá. Hanácká Slavia má na třetiligové poměry nabitý kádr, proti Uherskému Brodu navíc scházeli vykartovaní Hloch s Motalem.

„Zdravá konkurence je potřeba,“ ví Cupák.

Sám cítí, že má důvěru nového trenéra Bronislava Červenku. Na bývalého prvoligového záložníka si zvykl rychle. „Jsme s ním spokojený. V kabině vládne přátelská atmosféra. Vycházíme spolu,“ dodává.

Záložník Osvětiman Veliče Šumulikoski poutal na hřišti v Nivnici velkou pozornost.
Veliče Šumulikoski: Fotbal mě pořád baví, nejsem frajer, který si vymýšlí