„Ať to nezakřikneme. Vždycky se tady začne řvát, že máme nějakou sérii, nebo na závěrečné něco o divizi, a pak se vyhraje až poslední kolo na jaře. Kluci se ale zlepšili, chodíme pravidelně, neřešíme tolik absence. To mužstvo má kvalitu, do pátého místa v tabulce bychom měli hrát,“ byl po utkání s posledním týmem krajského přeboru spokojen želatovický trenér Ondřej Mrázek.

Jeho týmu nyní skutečně patří páté místo soutěže, navíc je na dostřel špičce tabulky. V sobotu k tomu pomohl nejprve gól stopera Vojtěcha Skopala po rohovém kopu ze 43. minuty. Do té doby toho domácí moc nepředvedli.

„V prvním poločase nic moc. Neplnili jsme věci, které jsme měli, na tom terénu to není moc o kombinaci. Na závěr jsme ale dali gól, který nás uklidnil. V kabině jsme si řekli, co chceme plnit, soupeř pak odpadl a měli jsme zápas pod kontrolou,“ ohlížel se Mrázek.

Zbytky odporu holického béčka definitivně opadly po pěkné kombinaci Želatovic, na jejímž konci stál Lukáš Dlouhý. „Řekl bych, že to bylo nacvičené. Snažíme se o to na tréninku, do zápasu se nám to ale nedařilo přenášet. Trošku náhoda to byla, ale pěkná,“ usmíval se autor branky na 2:0 Dlouhý. Na 3:0 pak z penalty upravil v samotném závěru spíše sváteční střelec Viktor Král.

„První poločas byl vyrovnaný. Hrálo se na těžkém terénu a my hráli presink, takže jsme nenechali domácí kombinovat,“ hodnotil trenér olomouckého týmu Milan Kovařík.

„Druhý poločas nás domácí už k ničemu nepustili,“ uznal kouč.

Mladý holický výběr se tak nadále krčí na posledním místě krajského přeboru, Želatovice už vyhlíží poslední duel podzimu, kdy opět doma hostí druhé Všechovice. „Chtěli bychom se s Všechovicemi porvat o to, abychom po podzimu skončili třetí. To by bylo super,“ přál by si Ondřej Mrázek.

Hokejisté Přerova. Ilustrační foto
Zubři ubojovali bitvu v Kadani díky gólu kapitána z poslední minuty
Jsi lepší než Ronaldo? Porovnej se s hvězdami.
Jste lepší než Ronaldo? Porovnejte se! Zapojte svůj klub do projektu Deníku

FC Želatovice – 1. HFK Olomouc B 3:0 (1:0)

Branky: 43. Skopal, 68. Lu. Dlouhý, 91. z pen. V. Král. Rozhodčí: Machala – Habermann, Petrásek. ŽK: Matušík – Svoboda. Diváci: 68.
Želatovice: Čech – Zehnálek, V. Němec, Skopal, Š. Tomek – Zapletal, Lu. Dlouhý – Zaoral (89. Stavěl), T. Čtvrtníček (86. V. Král), Matušík – Mackovík (82. Koplík). Trenér: Ondřej Mrázek.
1. HFK B: Kubica – Vinter, Kročil, Vlk, E. Němec – Stoklasa, Rada (46. Malenda), Svoboda, Spurný (74. Svrčina), Fialka, Valouch (73. Tománek). Trenér: Milan Kovařík.