Z jasného vítězství 4:0 se radovali želatovičtí fotbalisté, kteří se tak bodově dotáhli právě na svého sobotního soka.

Domácí celek tak navázal na výhru 1:0 v Černovíra, odčinil předešlé domácí zaváhání s Velkými Losinami (prohra 0:1) a ukázal, že ne náhodou sahal po vítězství i na hřišti vedoucího Medlova, kde v závěru ztratil dvoubrankové vedení a remizoval 2:2.

„Velmi dobře jsme hráli v Medlově, kde jsme ten zápas nakonec ztratili. Potom ty zápasy třeba už nebyly tak dobré, ale paradoxně jsme body začali sbírat. Je dobře, že jsme teď dvakrát za sebou vyhráli a odlepili se od toho, že se o nás bude říkat, že se zachraňujeme,“ pochvaloval si trenér Želatovic Ondřej Mrázek.

Jeho tým šel do vedení už ve 4. minutě zásluhou Lukáše Dlouhého, v 19. minutě zvyšoval z penalty Tomáš Čtvrtníček a ještě do konce první půle upravil na 3:0 Robin Zehnálek. Po přestávce uběhlo jen pár vteřin a Čtvrtníček svým druhým gólem zatloukl soupeři poslední hřebíček do rakve.

„Kolovaly nějaké zvěsti, že soupeř bude vysoko presovat, tak jsme to dozadu trošku zjednodušili, posunuli jsme Tomáše Matušíka už v zápase s Medlovem na křídlo, což nám pomohlo. Ve spolupráci s Robinem Zehnálkem udělali první gól, pak penaltu,“ ohlížel se Mrázek. „To tým uklidnilo,“ dodal.

Vyberte gól kola
Vyberte GÓL 9. kola! Tady jsou nejhezčí trefy Krajského přeboru

OPATOVICE DOPLATILY NA ZRANĚNÍ

Opatovice po postupu z 1. A třídy předváděly dobré výkony, v Želatovicích však zaznamenaly druhou porážku 0:4 v řadě.

„Už minulý týden to nebylo dobré, máme hodně zraněných hráčů, pomalu se dáváme do kupy. Doufám, že příští týden už navážeme na naše předešlé výkony,“ věří trenér Sokolu Michal Koláček.

„Dneska jsme se nedostali celý zápas do tempa, udělali jsme dvě chyby a těžko se nám pak do toho dostávalo,“ stručně zhodnotil utkání.

Opatovice přes dvě poslední porážky zůstávají na osmém místě tabulky krajského přeboru právě před Želatovicemi.

„Hlavním cílem bylo, abychom se udrželi. Vždy jsme se hned po postupu poroučeli zpátky dolů. Po tom začátku možná ambice šly výš, ale mančafty jsou tady kvalitní, my to hrajeme s kluky, kteří vyrostli u nás, takže když se měříme s hráči z větších měst nebo týmů, tak bývá soupeř fotbalovější,“ uznal závěrem Michal Koláček.

FC Želatovice – TJ Sokol Opatovice 4:0 (3:0)

Branky: 19. z pen. a 46. Čtvrtníček, 4. Lu. Dlouhý, 34. Zehnálek. Rozhodčí: Kouřílek – Kopecký, Perutka. Diváci: 75.
Želatovice: Čech – Zehnálek (73. Král), Němec, Skopal, Zaoral – Lu. Dlouhý, Calábek – Matušík, Čtvrtníček, Tomek (62. Zlámal) – Klimek (56. Vo. Koplík). Trenér: Ondřej Mrázek.
Opatovice: Vinklárek – Klvaňa, Rolinc, Novák, Krumpolc – P. Strnadel, M. Strnadel (46. Gerhard), Janásek (78. Hendrych), T. Klvaňa (81. Zela) – Hostaša, Kurfirst. Trenér: Michal Koláček.