Systém hry je stejný jako při velkých fotbalových turnajích. Šestnáct týmů jsme podle výsledků dosažených v 16 odehraných kolech a tabulky rozdělili do čtyř základních skupin. Z každé z nich postoupí dva s nejvyšším počtem hlasů do čtvrtfinále, odtud už budou následovat klasické duely kdo s koho, až do finále. 

Rozdělení do skupin:
A: Šternberk, Mohelnice, Lutín, Dolany
B: Medlov, Litovel, Jeseník, Opatovice
C: Ústí, Zábřeh, Velké Losiny, Černovír
D: Lipová, Bohuňovice, Želatovice, Kralice

 Startujeme hlasováním v základních skupinách A a B.

Program hlasování:
skupiny A a B (sobota, neděle)
skupiny B a C (pondělí, úterý)
čtvrtfinále (středa, čtvrtek)
semifinále (pátek)
finále (sobota, neděle).

 SKUPINA A

FK Šternberk

Na hřišti Šternberk v odehraných 16 kolech kraloval. Kromě úvodní porážky na hřišti Slovanu Černovír neztratil ani bod a podzim zakončil v čele tabulky s devítibodovým náskokem. Cestu za vytouženým postupem však zhatila vyšší moc.

„Musíme to brát tak, jak to je,“ řekl smířeně trenér Ivo Lošťák. Možná i proto si na domácí zápasy Šternberku nacházely cestu slušné počty fanoušků.  Podle průměrných návštěv byl Šternberk v přeboru na druhém místě. Potvrdí roli favorita i v anketě?

Zápasy se soupeři ve skupině:

Mohelnice 5:1 (d)
Dolany 3:1 (d)
Lutín 4:2 (v) 

FK Mohelnice

V Mohelnici se po návratu z vyšších soutěží staví nové mužstvo. Osmé místo po podzimu, bylo přijato vcelku se spokojeností. I když v závěru první části sezony mohlo být ještě navíc. Hlavně se ale dařilo naplňovat klubovou vizi. „Stále se snažíme jít cestou, že chceme dávat prostor hlavně místním mladým hráčům, aby zjistili, co obnáší hrát mužský fotbal,“ řekl ještě v době před epidemií  trenér Roman Kuba. Jeho tým měl v prvním kole narazit právě na Šternberk. Porazí ho mohelničtí fanoušci v boji o postup do čtvrtfinále?

Zápasy se soupeři ve skupině:

Šternberk 1:5 (v)
Lutín 1:3 (d)
Dolany 2:0 (v) 

Sigma Lutín

V minulé sezoně bojoval Lutín do posledního kola o vítězství v přeboru, tentokrát skončil po podzimu devátý. Šesté místo v tabulce podle počtu diváků však nenechává Lutín bez šance v anketě fanoušků. Postup do čtvrtfinále by nemusel být nedosažitelný.

Zápasy se soupeři ve skupině:

Šternberk 2:4 (d)
Mohelnice 3:1 (v)
Dolany 2:0 (d) a 2:0 (v) 

FC Dolany

Na hřišti se tradičnímu účastníkovi nejvyšší krajské soutěže nevedlo. Po podzimu byl poslední a předčasný konec sezony jej postrčil k záchraně, která by byla zatraceně složitá. Dolany zapsaly jedinou výhru a celkem šest bodů. Na předposlední Opatovice ztrácely tři, na čtrnáctý Černovír dokonce pět bodů. I to se jistě odrazilo na návštěvách. Slabší měly jen Želatovice. V anketě ale může být všechno jinak.

Pro týmy skupiny B můžete hlasovat v tomto článku:

Ilustrační foto
Fanoušci, dohrajte sezonu za fotbalisty. Kdo postoupí ze skupiny B?

ANKETA – OD soboty 8:00 do neděle 20:00