„V divizi to zřejmě klapne. Četl jsem, že po Velikonocích by se snad mělo něco rozvolňovat. My tam máme dohrávat tři zápasy podzimu, abychom odehráli 51 procent, je tam ještě jedno utkání z jara. To je otázka čtyř týdnů,“ věří předseda 1. FC Viktorie Přerov Břetislav Holouš.

Okamžitě po případném rozvolnění opatření se však hrát nezačne. Fotbalová asociace počítá s „inkubační dobou“ pro potřebnou přípravu před ostrými zápasy.

Ilustrační foto
Od pondělí trénink? Fotbalisté Viktorky mají jasno

„Podmínky jsou pro všechny stejné. Toho času moc nebude, slyšel jsem, že by to mělo být asi čtrnáct dní. Vzhledem k tomu, že chceme dohrát aspoň půlsezonu, tak to bude muset každému stačit,“ myslí sí Holouš.

Je však případný postup prvního celku tabulky po odehrání nekompletního počtu utkání férový?

„Každý tým potřebuje nějakou motivaci. Regulérní to je, protože to bylo už na začátku soutěže v pravidlech. Co se týče mého názoru, tak říkat si po půlce sezony, jestli někdo je vítěz soutěže, nebo že někdo sestupuje, není šťastné řešení. Hlavně pro ty týmy, které spadnou,“ zmínil.

Zatím se však stále čeká. Nálada ve všech klubech je někde na bodu mrazu a Viktorka není výjimkou.

„Trvá to už strašně dlouho a nálada není dobrá. Vidět je to hlavně u dětí, ta skepse a nechuť něco dělat. Nikoho nebaví pořád jen běhat individuálně,“ kroutí hlavou předseda klubu.

Hráči jsou zdraví, trenér ne

Divizní muži se prý připravují v rámci možností. V tabulce soutěže jim patří nadějné páté místo s tříbodovou ztrátou na vedoucí duo Slavičín, Všechovice.

„Většina hráčů je zdravých, trénují individuálně a tak, jak se domluví s trenérem. Soubojové věci a kontakt tam chybí. Budeme to muset vydržet. Momentálně máme nemocného trenéra, kterého to postihlo v rodině,“ zmínil Břetislav Holouš.

David Rojka na pozici maroda vystřídal asistenta Pavla Korala, který nyní pokyny hlavního kouče předává hráčům. Před sebou má ještě týden izolace.

Petr Mirvald
Byli jsme u fyzických testů Viktorky. Kdo je největší vytrvalec?

„Zrovna lehký průběh nemoci nemám. Žádná chřipečka to rozhodně není. Hodně jsem kašlal, měl teploty, pořád polehávám a jsem schopný celý den prospát,“ popsal Rojka průběh onemocnění.

„Určitě bych tu nemoc nezlehčoval. Teď po týdnu ale už jakž takž funguju,“ dodal závěrem.