„Trošku to bylo z naší strany vlažné, potřebovali jsme procitnout. Povedlo se nám to. Díky za ten první gól, pak už nás to uklidnilo a bylo to celkem jasné,“ byl po utkání spokojen hranický trenér Radek Fojtů.

V první půli se jeho svěřenci neprosadili. Přerované zvolili pro derby rozestavení 4-5-1 a slušně domácím komplikovali rozehrávku. Z herní převahy domácích tak zatím nezapršelo, na rozdíl od mračen nad Hranicemi.

„Myslím, že jsme středovou trojicí eliminovali tu herní převahu Hranic. Dobře jsme napadali a myslím, že jsme mohli i vstřelit gól. Blažkovský to měl podle mě střílet, ne dávat to pod sebe, brána bylo poloprázdná,“ poznamenal kouč Viktorky Richard Švehlík.

Po příchodu obou týmů z kabin to byla jiná písnička. Domácím hodně pomohl úvodní gól z 50. minuty, který po rohu vstřelil hlavou stoper Kundrát. Předcházela mu ale standardní situace po přinejmenším sporně odpískaném faulu Hrabala těsně před pokutovým územím.

Vyberte gól kola
Vyberte GÓL 19. kola! Tady jsou nejhezčí trefy Krajského přeboru

Faul před prvním gólem? Bez komentáře

„Druhý poločas ovlivnila ta standardka. Ten faul nebudu komentovat. Ubránili jsme to, ale správně jsme se nesoustředili na rohový kop. Pak už Hranice prokázaly kvalitu. Dostali jsme vlastně za deset minut tři góly a bylo po zápase. Nejsem spokojený,“ kroutil hlavou Richard Švehlík.

Na 2:0 tak zvyšoval do prázdné brány neobsazený Jakub Marek, tři minuty po něm se prosadil po nejkrásnější akci utkání vůbec poprvé za hranický A-tým Václav Veselka.

V 73. minutě pak v rozmezí pár vteřin sice chytil další dvě hranické branky gólman Bělík, debakl přesto neodvrátil. Z protiútoku přidal svůj druhý gól v utkání Marek a v samotném závěru upravil na konečných 5:0 Vojtěch Šustal.

„Dokud jsme stačili v prvním poločase soupeře dostupovat, k ničemu jsme jej nepustili. Bohužel nám všechno rozboural první gól. Naprosto jsme vypadli z role. Hráči vůbec neplnili, co měli. To byla voda na mlýn pro Hranice,“ mrzelo přerovského trenéra Švehlíka.

Naopak Sportovní klub potvrdil roli favorita a pozici pátého týmu divizní skupiny E. „V první půlce to mělo být z naší strany živější, bylo to takové bezstarostné. Je to důležité, protože příští týden hrajeme ve Slavičíně a takový výsledek jsme potřebovali,“ pochvaloval si hranický lodivod Radek Fojtů. Slavičín totiž zvítězil podobně vysoko 6:0 v Dětmarovicích a posunul se do čela tabulky.

SK Hranice – 1. FC Viktorie Přerov 5:0 (0:0)

Branky: 58. a 76. Marek, 50. Kundrát, 61. Veselka, 90. Šustal. Rozhodčí: Švehla – Svoboda, Kouřílek. ŽK: Koplík, Hrabal, Šlajs, Václavíček, Bielko (všichni Přerov). Diváci: 165.

Hranice: Tomečka – Bezděk, Čáp, Kundrát, Veselka (75. Sobek) – Šišlák, M. Kuchař – M. Lasovský, Heřmánek, Marek – Nehyba (83. Šustal). Trenér: Radek Fojtů.

Přerov: Bělík – Koplík (66. Bielko), Hrabal, Václavíček, Bubeník – Blažkovský, Šlajs, Kocian, Krejčíř (61. D. Chuda), Zimčík – Dlouhý (77. Berky). Trenér: Richard Švehlík.