Rozhledna Brdo

Rozhledna Brdo byla postavená v roce 2004 a stojí na místě původní dřevěné rozhledny, která byla odstraněna v 70. letech minulého století. Rozhledna stojí na nejvyšším vrcholu Chřibů (587 m n. m.) a je vysoká 23,90 metru. Po zdolání 99 schodů můžete za pěkného počasí dohlédnout na Roháče, Malou Fatru, Jeseníky a samozřejmě Beskydy, Vsetínské vrchy a Malé či Bílé Karpaty.


Rozhledna Salaš

Rozhledna má zajímavý tvar připomínající dvě sedmičky. Zpřístupněna veřejnosti byla v roce 2015. Každá sedmička obsahuje vyhlídkovou plošinu a po vystoupání 112 schodů do výšky 15 metrů nebo 20 metrů se za dobrého počasí návštěvníkům naskytne výhled na Velehrad, Uherské Hradiště nebo vrcholky Bílých Karpat.


Zapojte se s Deníkem do Výletové výzvy a pošlete nám svoje fotografie, příběhy a tipy, kam vyrazit

Rozkvetlé louky, aleje vrásčitých třešní či starých odrůd jabloní lemující cesty z města, to je prostě výletnická idylka, které nelze odolat. Ač nás postihla doba koronavirová, nemusíme se už tísnit mezi čtyřmi stěnami našich domovů.

Výlety do přírody se tak pro mnohé staly oázou klidu a skvělým lékem na pročištění hlavy a utřízení myšlenek. Podělte se s ostatními čtenáři Deníku o svá oblíbená místa, trasy, rady a tipy, kam vyrazit na výlet či túru s dětmi, na kole nebo prostě jen tak.

Své fotografie či tipy, kam vyrazit na výlet posílejte pod heslem „výletová výzva" na e-mail: liba.matlova@denik.cz. Vaše příspěvky pak uveřejníme v rámci rubriky Čtenář reportér na webu Přerovského deníku.