Tou poslední byla vánoční prodejní výstava, která se konala v sále místního hostince ve dnech 23. - 24. listopadu. Na výstavě byla spousta vánočních dekorací ze dřeva, keramiky, šité ozdoby, ale i adventní věnce, svícny a věnce na dveře. To všechno si mohli návštěvníci zakoupit, ale mohli přijít třeba jen načerpat nápady pro své vlastní tvoření a výzdobu, které si pak vyrobí sami doma.

Inspirací na této výstavě bylo opravdu hodně. Součástí byla i výstava starých vánočních ozdob, na které se podíleli i občané Hradčan, když donesli své poklady z půdy. Sálem vonělo jehličí a hrály se vánoční písničky.

Děti si mohly vyrobit v kreativních dílničkách dekorace s vánoční tématikou. Další písničky a básničky pak zazněly od dětí a i pro ně byla nachystána bohatá dětská tombola. Nechyběla ani ochutnávka vánočního cukroví.

Po oba dny bylo připraveno bohaté vánoční občerstvení. První vánoční výstava se hradčanským seniorům vydařila a poděkování patří všem, kteří se na její přípravě a průběhu podíleli.

Marie Galetová