V dnešním díle se pokusím trochu napravit dluh ke svému rodnému městu, k Hranicím, kde celý život žiju.

Možná vám připadne, že tento díl do celého konceptu příběhů a návštěv krásných míst nezapadá, ale Hranice jsou určitě zajímavým městem a mají návštěvníkům, co nabídnout.

Možná znáte ty chvíle, kdy lamentujeme, že nám chybí to nebo ono, proč u nás nemáme tamto, co mají v jiných městech atd.

Západy slunce nad Potštátskem.
VELKÁ FOTOGALERIE: Když příroda čaruje aneb Okolím Potštátu za západy slunce

Pak, když se však bavíte s lidmi, kteří vaše město navštíví a dívají se na něj jinýma, nezaujatýma očima, zjistíte, že některé věci, které už nevnímáte, možná přehlížíte a která jsou často místními podrobována kritice, oni naopak oceňují a obdivují.

A tak je to i s našimi Hranicemi.

Jistě, jsou věci, které se nám líbit nemusí, ale následujícími fotografiemi se pokusím čtenářům toto město trochu přiblížit a ukázat, že například večer mají i některá ve dne fádní zákoutí své kouzlo.

Kaktusy a tilandsie si získaly srdce Karla Machyla z Hranic.
PODÍVEJTE SE: Kaktusaření je vášeň aneb Krása s vůní dálek a dobrodružství

Projděte se proto Hranicemi třeba někdy za večerního osvětlení nebo naopak za krásného slunečného dne a pokuste se dívat očima návštěvníka. Možná budete překvapeni.

Karel Machyl

Jak vnímáte vaše město? Pošlete nám fotografie místa, kde žijete, jeho zákoutí, památek i běžných míst, jak je vidíte právě vy. Rádi je zveřejníme. Snímky můžete posílat na e-mail: liba.matlova@denik.cz

Toulky po městě Olomouc.
Olomouc a květiny, to není jen Flora. Vydejte se s námi na toulky srdcem Hané