Jako reprezentanti České republiky zde byli nominováni také členové Klubu lodních modelářů Zubr Přerov. Nominaci dostali Jaroslav Štička z Popovic jako mechanik a piloti Matyáš a David Štičkovi, Tomáš a Petr Kubanovi s Bohumilem Smětákem,všichni z Radslavic. Mistrovství se zúčastnili zástupci 29 zemí celé Evropy.

O co jde?

Jsou to rychlostní modely lodí, poháněných spalovacím motorem o zdvihovém objemu 3,5ccm, 7,5ccm, 15ccm, 27ccm a 35ccm, soutěžících samostatně. Jezdí se na trati ve tvaru písmena M celkové délky 350 metrů. Kvalifikace je na 20minut, finále na 30 minut. Účelem je najet co nejvíce okruhů, průjezdy jsou snímány elektronicky. Společně jede 12 modelů, řízených radiem. Modely dosahují podle objemu motoru rychlosti 60 – 90 km/hod.Junioři a senioři soutěží samostatně.

Jakých jsme dosáhli výsledků?

V soutěžní třídě juniorů 3,5ccm zvítězil a titul Mistr Evropy získal Tomáš Kuban, Matyáš Štička dojel na 11. místě. V seniorech dosáhl David Štička na 3. místo.

Ve třídě 7,5 ccm juniorů opět zvítězil Tomáš Kuban, Matyáš Štička dojel na 8. místě. V seniorech David Štička na 3. místě, Bohumil Směták na 24. místě.

Ve třídě 15 ccm junioři Tomáš Kuban na 3.místě, v seniorech David Štička na 2.místě, 19. Bohumil Směták, Petr Kuban obsadil 26.místo.

Ve třídě 27 ccm zvítězil a získal titul Mistra Evropy David Štička.

Při slavnostním vyhlášení výsledků Česká vlajka neopustila místo na některém ze tří stožárů po celý ceremoniál a třikrát zazněla Česká hymna. Zásluhou modelářů Zubr Přerov.

Jaroslav Štička