Dohodářům s příjmem do deseti tisíc korun měsíčně ani pomoci nehodlá. Snad přilepší přinejmenším těm, kteří ze své práce odvádějí daně. Andrej Babiš rád uvádí, že premiérský plat posílá prostřednictvím nadace právě samoživitelkám. Jak to, že nyní nebouchl do stolu a nebyl ve vládě jejich hlasem?

Mám na to právo

Živnostníci, OSVČ, podnikatelé mají vlivné zastánce v pravicových stranách. Přitom rozhodnutí dělat byznys obsahuje i riziko. Každý, kdo do něj jde, má asi nějakou finanční rezervu. Přesto tito lidé od státu dostanou 25 tisíc korun měsíčně. Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová uvedla, že pro dohodáře bude lepší zažádat si o dávku mimořádné okamžité pomoci.

To zajisté mohou. Na úřadu práce jim prý nabízejí 800 korun. Je asi logické, že o matky a otce na mizině se zajímají lidovci a Piráti. Hlava mi nebere, že se k jejich záchranným návrhům nepřipojili sociální demokraté a komunisté. Asi proto, že samoživitelé netvoří silnou voličskou skupinu. Možná by několik z nich mohl hradní kancléř Mynář aspoň pozvat, až zase příště bude zabíjet prase. Roušky a rychlotesty určitě sežene.

Buďme soudní. I vůči vládě