„Minulý víkend konečně nasněžilo, a proto jsme hned v pondělí začali zimní sportovní den organizovat," prozradila Michaela Roubalíková ze Sdružení rodičů a přátel dětí při místní základní škole.

Sportovní akci pořádají pro děti na jaře, zimní variantu zvolili letos úplně poprvé. Kvůli nevyzpytatelnému počasí bylo nakonec pořádání zábavného odpoledne v ohrožení.

„Poslední slovo padlo dnes ráno. V pátek odpoledne to nevypadalo dobře, pršelo a sníh odtál, ale večer začalo naštěstí sněžit," přiblížila.

V areálu vzniklo společnými silami postavené sněhové iglú, děti si vyzkoušely bruslení na lyžích nebo si zkusily vysvobození z laviny. Místo sněhových koulí byly při házení na maketu draka použity tenisové míčky. Malí účastníci se zapojili také do hledání schovaných duchových kuliček a kytiček, které představovaly diamanty.

„To bylo asi nejtěžší, ale našel jsem ji," pochlubil se sedmiletý Sebastian Gross třímající svůj poklad v ruce. Za splnění všech disciplín si soutěžící odnesli odměnu i certifikát o absolvování.

„Snažíme se přivést děti k pohybu. Aby s rodiči strávily hezké odpoledne a zahráli si spolu," dodala Michaela Roubalíková.

„Přišli jsme hlavně za zábavou a za sněhem. Když začalo před týdnem chumelit, postavili jsme si s dětmi iglú doma, ale nebylo tak velké jako tady," potvrdila Lenka Šaradínová, která s dětmi skládala kbelíky se sněhem.

Do her se nakonec zapojili i dospělí. Komu bylo v mrazivém odpoledni chladno, zahřál se čajem nebo svařákem. Nic nakonec nebránilo tomu, aby zámecká plocha ožila sněhovými radovánkami.