Do proměny, jež hale přes léto zaručí větší atraktivitu, investoval kraj částku přes půl milionu korun.

Hokejová sezona v Přerově skončila k poslednímu březnu a od dubna se už zimní stadion nevyužívá. To je také hlavním důvodem toho, proč se rozhodl provozovatel haly pro radikální změnu.

„V Přerově je to úplná novinka. Místo ledu necháme nainstalovat novou sportovní plochu, která tady bude mít své místo až do doby, než přijde zimní sezona. Speciální povrch je rozložitelný, takže ho vždy rozmontujeme a uschováme na další sezonu. Chtěli jsme, aby byl stadion plně využíván po celý rok,“ řekl Jaroslav Klvač, ředitel společnosti Teplo Přerov, která stadion provozuje.

Na nové ploše se budou moci prohánět in-line bruslaři a navíc se tu může hrát třeba volejbal, basketbal, nohejbal nebo malá kopaná.

„Na in-line plochu se určitě půjdeme podívat, i když my ji můžeme využít pouze na doplňkové tréninky. Normálně trénujeme v tenisové hale,“ řekl předseda Sokola HC Přerov a trenér házenkářů Richard Buček.

Zřízení in-line plochy na zimním stadionu finančně podpořil kraj.

„Krajský úřad Olomouckého kraje nám na pořízení nové sportovní plochy přispěl částkou 550 tisíc korun, společnost Teplo Přerov pak doplatila zbylou část. Věříme, že investice se brzy vrátí a o novou in-line plochu bude mezi aktivními i rekreačními sportovci zájem,“ doufá Jaroslav Klvač.

Otevření s pestrým programem a zdarma

Příští týden bude odborná firma novou in-line plochu montovat a slavnostní otevření se uskuteční v sobotu 14. dubna ve dvě hodiny odpoledne. Po celý den bude na zimním stadionu atraktivní sportovní program, na který můžou diváci přijít zdarma.

Na své si přijdou milovníci in-line hokeje. Lidé budou moci obdivovat umění juniorské reprezentace, která má na svém kontě tři tituly mistrů světa, ale také slovenské vítěze mistrovství republiky z Dubnice nad Váhom nebo pětinásobné mistry české extraligy IHC Devils Zlín.

Přerovští fanoušci můžou spatřit v akci také domácí tým IHC Nightbirds Přerov.