Podle kupní smlouvy má město za Strojař zaplatit částku 40,5 milionů korun. Cena se ale navýšila o 1,6 milionů korun o daň z převodu nemovitosti. Někteří zastupitelé se na pondělním jednání zajímali i o to, zda by tuto daň nemohl zaplatit prodávající – tedy ministerstvo obrany. Zastupitel Tomáš Dostal z KDU-ČSL proto zformuloval protinávrh, aby na sebe město tento závazek nepřevzalo.Hotel Strojař v Přerově

Mezi zastupiteli ale nakonec převládla obava, aby na základě této změny smlouvy Strojař nepadl do rukou druhého zájemce v pořadí.

„Pokud byla tato smlouva předložena v rámci výběrového řízení a my souhlasili s podmínkami, pak je máme dodržet. Mně osobně nestojí 1,6 milionu korun za riziko, že Strojař koupí někdo jiný a zřídí tu ubytovnu," řekl v diskusi Petr Hermély (NEZ).

Zastupitel Tomáš Dostal nakonec na základě argumentace svůj protinávrh stáhnul. Břetislav Passinger z KSČM se jako jediný zdržel hlasování – a ohlásil to předem.

„Zdržím se, rád bych totiž věděl, co bude dál se Strojařem," podotkl.

O možnostech využití Strojaře chtějí radní jednat nejen se zástupci jednotlivých politických klubů v zastupitelstvu, ale i občany dotčených částí města – zejména ulice Velká Dlážka a nábřeží Edvarda Beneše.

„Záměr na využití Strojaře budeme řešit později v rámci pracovní skupiny. Vhodné by bylo i veřejné slyšení s občany, které můžeme zorganizovat poté, co Strojař nabudeme do svého majetku," uzavřel radní Petr Vrána (ANO).