Fotosoutěž láká talenty. Mají zachytit příběh

Přerov – Zachytit fotografií konkrétní příběh. Představit na pěti snímcích děj uprostřed kulis města Přerova. Taková je hlavní myšlenka fotosoutěže, již vyhlásila radnice u příležitosti 760. výročí povýšení Přerova na královské město. Fotografové mohou v ulicích města zachytit zážitky všedního dne, zvěčnit aktuální příběh, nebo zinscenovat děj, jenž se v Přerově stal – a znovu jej nafotit.

„Příběh může být vtipný, romantický, akční a klidně i strašidelný. Fantazii se meze nekladou, snímky ale nemohou být v rozporu s dobrými mravy. Součástí fotopříběhu se může stát hrající si dítě, šťastný svatební pár, skupina přátel na sportovním klání, ale autor může zachytit třeba i příběh zvířete," přiblížila mluvčí přerovského magistrátu Lenka Chalupová.

K pěti snímkům je možné dodat také krátký komentář, který děj popíše. Zamířit fotoaparát tím správným směrem mohou zájemci už nyní. Příběh pak stačí poslat kdykoliv od 2. května do 30. září na adresu: fotosoutez.prerov@email.cz

Nádražím bude znít živá hudba

Přerov – Přerovským nádražím se ve čtvrtek 5. května od 18 hodin rozezní živá hudba. Nejen cestující vlakem se mohou těšit na koncert smyčcového kvarteta Gamavilla, se kterým vystoupí klarinetistka Ludmila Peterková a sopránistka Jana Šelle. Koncert, který spraví náladu cestujícím, podpořilo město.