Rybáři začínali s výlovem již velmi brzy ráno, kdy na ně čekala mlha. Ta se však v sobotu dopoledne vytratila a tak návštěvníci mohli za slunného počasí obdivovat jejich práci, navštívit množství stánků, pojíst různé rybí speciality či si poslechnout hudbu folkové kapely Šediváci. Děti zabavil přítomný vodník nebo se mohly svést na kolotoči či využít jiné zábavné atrakce. „Naposledy jsem tu byl před pěti roky. Tehdy tu bylo jen pár stánků. Teď je tu třeba pět tisíc lidí. Dětem se to tu moc líbí," řekl Pavel Řihovský z Přerova, který akci navštívil s manželkou a svými dvěma dětmi.

Hradecký rybník byl poprvé napuštěn v roce 1953, ale prvního výlovu se dočkal o rok později. Každoroční slavnostní výlovy se u něj organizují již přes čtvrt století. Poslední dobou se stávají akcí, kterou za víkend navštíví přes deset tisíc lidí. „První den jsme vylovili okolo 370 metráků ryb. Druhý den to bude zhruba stejné. Letos jsem byl velmi úrodný rok. Nejvíce jsou zastoupeny, zhruba devadesáti procenty, kapři a pak také bílé ryby a amuři. Menšinově i candáti nebo štiky," uvedl organizátor výlovu Jiří Zahradníček z Rybářství Tovačov.

Lidé si na výlovu mohli kromě tradičního kapra, tolstolobika či amura zakoupit či ochutnat i dravé ryby, například štiku, sumce, lína nebo pstruha. Posledně jmenovaný se těšil velké oblibě. „Tato štika váží 1,28 kilogramů a také jsme si koupili tři pstruhy lososovité. Preferujeme české ryby," řekli manželé Navrátilovi z Prostějova.

U stánku s připravovanými rybami byl pravděpodobně největší zájem o rybí hranolky. „Dávám si je tu pravidělně. Osobně mám nejraději štiky, pstruhy a aljašské tresky. Kapra si dávám jen na Vánoce," prozradil Petr Smýkal z Olomouce.