Její ztvárnění zvonečků s kouzlem Vánoc získalo celkem 4 503 hlasů.

Na druhém místě skončil poetický obrázek věže Přerovského zámku, který zaslala do soutěže Adéla Halmazňová, rovněž z deváté třídy Základní školy Boženy Němcové. Pro její dílo si lidé na webu klikli 3 768 krát.

Třetí místo pak obsadil obrázek Petra Hejduka ze 7. B. Základní školy Za mlýnem. Nasbíral celkem 1 277 hlasů.

„Hlasování jsme spustili 6. června a už od počátku bylo ve znamení souboje dvou obrázků, které měly před ostatními jasný náskok. Soutěž měla na webu úspěch a celkem se sešlo 11 729 hlasů. Lidé mohli pro své favority z jedné IP adresy hlasovat opakovaně, maximálně však jednou za půl hodiny," řekl webeditor Přerovského a hranického deníku Michal Kovář.

Kompletní VÝSLEDKY hlasování a PŘEHLED všech návrhů ZDE

Vítězná trojice

1. místo: Karolina Otáhalová, ZŠ Boženy Němcové, Přerov

4 503 hlasů

5. Karolína Otáhalová,9.tř., ZŠ B.Němcové

2. místo: Adéla Halmazňová, ZŠ Boženy Němcové, Přerov

3 768 hlasů

7. Adéla Halmazňová,9.tř.,ZŠ B.Němcové

3. místo: Petr Hejduk, ZŠ Za mlýnem v Přerově,

1 277 hlasů

10. Petr Hejduk,7.B,ZŠ Za mlýnem

Za hodinu bylo hotovo

A jak nejúspěšnější díla dětí vznikala?

„Obrázek jsme dělali ve škole. Napadly mě zvonky, a tak jsem si řekla, že bych do nich namalovala Přerov," prozradila Karolína Otáhalová, která podle svých slov vítězný motiv nakreslila za hodinu.

„Maluji už od mala. U nás v rodině totiž kreslíme hodně, hlavně mamka," dodala Karolína.

Druhá vítězka si za svůj motiv zvolila symbol Přerova.

„Věděla jsem, že to má být vánoční. A zámek mi přijde typický pro Přerov, takže jsem to spojila," svěřila se Adéla Halmazňová.

Do soutěže, kterou uspořádalo město ve spolupráci s technickými službami, se přihlásilo celkem osmaosmdesát prací. Dvanáct nejlepších pak vybrala devítičlenná komise, v níž byli také zástupci Přerovského a hranického deníku jako mediálního partnera soutěže.

Všichni tři vítězové obdrží v polovině září dárkové balíčky od Technických služeb města Přerova a také drobné pozornosti od mediálního partnera. Ten udělil také zvláštní cenu – a to obrázku Veroniky Kučerové ze 7. B. Základní školy Za mlýnem.

Slavnostní vyhlášení soutěže se uskuteční 2. prosince na náměstí T. G. Masaryka při rozsvěcení vánočního stromu. Tam dostanou výherci hlasování ceny od primátora města a hrníček s vlastním obrázkem. Zájemci si budou moci hrníčky s vítěznými motivy zakoupit před svátky na přerovských vánočních trzích.

Technické služby: Vítěz byl naším favoritem

Spokojeni s výsledky soutěže jsou i zástupci vedení Technických služeb města Přerova.

„Vítězné návrhy se nám líbí a ten nejlepší byl od počátku i naším favoritem. Podle tří vítězných obrázků vyrobíme tři sady minimálně po dvě stě kusech hrníčků, které budou v prodeji v době svátků ve stáncích na náměstí T. G. Masaryka a v Městském informačním centru," řekl radní a jednatel technických služeb Václav Zatloukal. (ČSSD).

Petra Poláková - Uvírová, Denisa Smetanová