Z města na řece Bečvě pochází kapela Pirillo, která ji v devadesátých letech doprovázela na koncertech, přerovský skladatel a hudebník Jaroslav Wykrent složil text k několika jejím písním.

Na Věru Špinarovou všichni vzpomínají především jako na skvělého člověka.

„Věra byla Věra. Byla to upřímná, prima holka a milovala muziku. Když jsem se dozvěděl, co se stalo, byl jsem z toho v šoku. Byli jsme spolu ve spojení i v poslední době přes Facebook a navzájem se povzbuzovali,“ řekl známý skladatel a hudebník Jaroslav Wykrent, který v minulosti sám prodělal mozkovou příhodu, a nad nemocí se mu podařilo zvítězit.

ČTĚTE TAKÉ: Věra Špinarová: Přerov je moje srdeční záležitost

Odešla na pódiu, ale příliš brzy

Jaroslav Wykrent pro Věru Špinarovou otextoval i některé písničky - od Tiny Turner nebo Beatles.

Ostravská rodačka Věra Špinarová měla dobré přátele i v přerovské rockové kapele Pirillo, která ji v devadesátých letech doprovázela na koncertech.

VIDEO: Nemilosrdné Inferno divadla Dostavník vyprodalo Městský dům

„Natočila s námi několik písniček - na mém CD jsme společně nazpívali třeba duet Štědrý den,“ vzpomíná jeden ze zakládajících členů kapely Jaroslav Macíček.

Toho smrt Věry Špinarové hodně zasáhla.

„Byli jsme dobří kamarádi, volali si každých čtrnáct dní. I když možná odešla tak, jak si to spousta muzikantů představuje - uprostřed koncertu a na pódiu, bylo to příliš brzy,“ dodal Jaroslav Macíček.

Věra Špinarová & Pirillo 1990 - Mě se na lásku neptej, A co ty

Zdroj: Youtube

Přerov? Jedna velká rodina

Zpěvačku milovali i Přerované a v Městském domě odehrála spoustu skvělých koncertů.

O tom, že byl její vztah k městu blízký, svědčí i fakt, že vystoupila i na slavnostním otevření Tyršova mostu v roce 2012.

Zazpívala i na vzpomínkovém koncertě rok po smrti zpěváka Pavla Nováka. Její vystoupení v Přerově byla vždycky beznadějně vyprodaná.

„Patřila k té ostravské hudební líhni a jezdila do Přerova často, lidé ji tady měli rádi. Když se objevila na pódiu, dali Přerováci ruce nahoru a celý koncert byl jeden velký aplaus. Těšil jsem se i na její turné s Heidi Janků, ale osud bohužel rozhodl jinak,“ shrnul své pocity moderátor a bývalý mluvčí radnice Bohuslav Přidal.

A jak vnímala Přerov zpěvačka Věra Špinarová?

„Mně připadá, že se tady všichni navzájem znají, potkávají na ulici a zdraví se. Vy jste tady taková jedna velká rodina,“ řekla kdysi v rozhovoru pro Přerovský a hranický deník zpěvačka s nezaměnitelným hlasem.

ROZHOVOR SI PŘEČTĚTE ZDE