Společnost Vodovody a kanalizace (VaK) do nich letos hodlá investovat celkem 48 milionů korun. Konkrétně v ulici Čapky Drahlovského dojde k výměně trasy kanalizace.

Od června do konce prázdnin je v plánu také oprava vodovodního potrubí v Komenského a Kojetínské ulici, a to v úseku od Žerotínova náměstí až po světelnou křižovatku v ulici Velké Novosady, a dále pak od Kazeta po železniční trať.

„Stavebníci použijí takzvanou bezvýkopovou metodu, která je šetrnější, protože je nové potrubí zatahováno do rozrušeného původního. I když práce znamenají určitá omezení, nepůjde o velkoplošné narušení chodníků - metoda má totiž menší nároky na zábor území,“ uvedl ředitel VaKu Miroslav Dundálek.

Přerov s chemičkou Precheza
Viník znečištění ovzduší v Přerově? Ztrácí se v mlze

Největší opravy od května

Stavebníci v dubnu zamířili také do Henčlova, kde budou až do konce května pokračovat ve výměnách zbývajících vodovodních řadů.

„Na nejnáročnější opravy se ale lidé musejí připravit od května, kdy je v plánu propojení kanalizace mezi budoucí okružní křižovatkou v Dluhonské ulici přes ulici Na Hrázi až na Velkou Dlážku,“ zmínila mluvčí magistrátu Lenka Chalupová.

Stavba si vyžádá omezení provozu v Tržní ulici, a to v prostoru křižovatky s ulicemi Polní a Dluhonská.

„O tom, jak konkrétně se stavba dotkne obyvatel této části města, je budeme informovat na společné schůzce, která se uskuteční 26. dubna v malém sále Městského domu,“ upřesnil Miroslav Dundálek. 

Ilustrační foto
Přerovské děti míří k zápisům. Poslední silný ročník
Oprava kanalizace. Ilustrační foto.
Přerov bude rozkopaný, kvůli výměně potrubí