Pět nových posilovacích strojů naleznou zájemci v blízkosti herních prvků pro děti, hned naproti hřišti.

Lekci s odborným lektorem si nenechalo ujít několik desítek návštěvníků.

„Moc se mi to líbí. Nechodila jsem cvičit, i když jsem si pořád říkala, že budu. Tady mě to láká – je to v přírodě, v hezkém prostředí, takže to spojím s procházkou," svěřila se pětasedmdesátiletá Věra Kovářová z Přerova.

Obhlídnout novinku se rozhodli také lidé z Domova pro seniory v Přerově.

„Líbí se mi, že stroje jsou pro mladší, ale i pro nás. Vyzkoušeli jsme si některé a je to moc fajn. Jezdíme do Michalova na koncerty, tak si to třeba zkusíme někdy příště," zmínila šestaosmdesátiletá Věra Keclíková.

Veslování i masáž

Stroje nabízí možnost protahování těla nebo třeba masáž zad.

„Jsou tady tři takzvané talíře neboli rotační disky, které měl kdysi každý doma a lidé se na nich otáčeli. K nim jsou i držáky, můžete na nich cvičit s kamarádkami a povídat si u toho," nastínil Miroslav Potměšil z firmy Colmex, která prvky instalovala.

Další stroj masíruje záda, a to jak horizontálně, tak vertikálně.

Šlapadlo u lavičky je určeno seniorům, kteří už nemohou jezdit na kole, ale takto si vyzkouší podobné cviky na nohy.

Na takzvaném orbitreku se procvičí všechny končetiny a poslední prvek připomíná pohyb veslařů – cvičící se přitahují souběžně rukama i nohama.

„Cvičení je vhodné pro všechny od čtrnácti let po seniorský věk, tedy kdo si troufne. Váhová hranice je do 150 kilogramů," dodal Miroslav Potměšil s tím, že prvky nejdou úmyslně zničit.

„Stroje jsou zabudované do země, proti vandalům, aby se nedaly odmontovat. Je samozřejmě možné uříznout třeba madla, ale fyzicky přístroje nejdou poničit," řekl.

Rozhýbat Přerov

Fitness park by se v budoucnu mohl rozšířit, záležet bude na zájmu veřejnosti.

„Je to jedna z prvních vlaštovek, chceme rozhýbat město Přerov. Další nové posilovací stroje máme na Laguně," uvedl náměstek primátora Tomáš Navrátil (ANO).

V areálu přírodních koupališť čeká posilovací sestava pro ty, kteří už odrostli dětským hřištím a zároveň se věnují sportu.

„Jedná se gymnastické prvky, hrazdy, bradla. Je to sportovně náročnější," nastínil Miroslav Potměšil.

Park Michalov přihlásilo město do celorepublikové výzvy Parky v pohybu, která vznikla při příležitosti Světového dne zdraví a má za úkol inspirovat veřejnost ke zdravému životnímu stylu.

„Kromě procházek je park využíván i pro pohybové a relaxační aktivity. Rádi bychom vyzvali přerovské občany, aby nám poslali své fotografie sportovních aktivit v Michalově a pomohli nám získat ocenění Park v pohybu," zmínila závěrem mluvčí magistrátu Lenka Chalupová.