Kolemjdoucí si průvod natáčeli na mobilní telefony a v ulicích bylo veselo.

Celostátní happening základních uměleckých škol ve veřejném prostoru s názvem ZUŠ Open má představit pestrou činnost lidových škol.

„Každá reklama je dobrá a bez reklamy se neprosadíte. I když my jí máme poměrně dost. Ale děláme to rádi, protože je to pro hudební školu,“ poznamenal vedoucí a dirigent Dechového orchestru Haná František Tkadlec, kterého na cestě ulicemi doprovázelo na šest desítek mladých hudebníků.

Závody silničních kol (ilustrační foto).
Mamutí víkend plný sportu zaplavil Přerov. Dařilo se i domácím

Vystoupení si pochvalovali i Přerované.

„Moc se mi to líbí a mám mezi dětmi i svou vnučku. Vystupují poměrně často a teď jedou s orchestrem i do Itálie,“ řekla Marta Pakrová z Přerova. „Je dobře, že se děti z lidových škol nějak prezentují a zviditelňují. Paní Magdalena Kožená to vymyslela moc hezky,“ dodala další z přítomných Irena Majerová.

Kromě vystoupení dechového orchestru si lidé na náměstí T. G. Masaryka užili také vystoupení souboru bicích nástrojů Drum Kids, který na Základní umělecké škole Bedřicha Kozánka působí pod vedením učitele Radka Hrůzy.

Počasí bylo ale nemilosrdné a Přerovem se odpoledne prohnal prudký liják. Koncerty ostatních účinkujících na prostranství u hradeb proto musely být zrušeny.