VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Triky, rady, nápady na něco dobrého. Šéfkuchař Jaroslav Klár ON-LINE

Olomoucký kraj – Jak by měla vypadat špičková regionální gastronomie? Nakolik se zvyšuje kvalita českých restaurací? Co by měl umět prvotřídní šéfkuchař?

13.5.2015
SDÍLEJ:

Šéfkuchař Jaroslav Klár při on-line rozhovoru se čtenáři DeníkuFoto: DENÍK/Petra Pášová

Nejen na tyto otázky jste se ptali přímo toho nejpovolanějšího.

Speciálním hostem on-line rozhovoru Deníku byl šéfkuchař olomouckých restaurací Lobster a Atmosphere Jaroslav Klár, který o víkendu představí své umění veřejnosti na Garden Food Festivalu v Olomouci.

V neděli od 13 hodin se na hlavní scéně festivalu Jaroslav Klár utká v prestižním kuchařském souboji se Zdeňkem Pohlreichem.

Na vaše otázky Jaroslav Klár odpovídal ve středu 13. května od 15 hodin.

ON-LINE rozhovor najdete ZDE

Profil Jaroslava Klára

Šéfkuchař restaurace Lobster a Atmosphere v Olomouci.
Jako šéfkuchař vedl již několik špičkových restaurací, a to také v Itálii, kde se zrodila jeho láska k italské gastronomii.

Šéfkuchař Jaroslav KlárPravidelně se účastní stáží v luxusních pražských michelinských restauracích, kde sbírá inspiraci k vytváření zajímavých a lahodných pokrmů podle trendů nejmodernější gastronomie.

Jaroslav Klár je také účastníkem vyhlášených českých i zahraničních soutěží, odkud si přivezl již několikrát vítězství a nespočet ocenění.

Jako své poslání vidí předání svých zkušeností mladším kuchařům a učňům, to aby byla v Olomouci zachována kvalitní gastronomie, která je srovnatelná s úrovní gastronomie v hlavním městě.

Je lektorem Olomouckého kulinářského institutu.

Motto: Chci, aby lidé jedli kvalitní jídlo.
Zdroj: Garden Food Festival Olomouc

Autor: Redakce

13.5.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Tipy Deníku

Kam za zážitky nejen o víkendu? Inspirujte se na novém webu Tipy Deníku

Ilustrační fotografie.

Vyhrožoval matce zabitím, policie ho vykázala z domu

Agresivní vosy útočí, hasiči vyjíždějí čím dál častěji

Vosí nebo včelí žihadlo v těchto dnech lidem hrozí prakticky kdekoliv - nejen v okolí stánků s cukrovinkami a ovocem, ale třeba i u vody. Hasiči zasahují proti agresivnímu hmyzu čím dál častěji a počet jejich výjezdů v srpnu výrazně vzrostl. Jen pro srovnání: zatímco v měsíci červnu vyjížděly jednotky v kraji likvidovat nebezpečný hmyz čtyřiatřicetkrát, jen během prvních dvou týdnů v srpnu už to bylo osmapadesátkrát.

Proti velké vodě ochrání i mobilní hrazení

FOTOGALERIE / Když při povodních v květnu roku 2010 vystoupala hladina řeky Bečvy až k chodníku na nábřeží Edvarda Beneše, rozhodovaly o vylití toku minuty.

Orli si na Zubrech smlsli. Přerov dostal „bůra“

FOTOGALERIE / První porážku v základní hrací době během letní přípravy připravilo přerovským hokejistům Znojmo. Po výhře nad Slavií Zubrům druhý duel v rámci domácího přípravného turnaje nevyšel. Orli ve středu odletěli s výhrou 5:0. V tabulce Zubr Cupu tak mají domácí nadále tři body, stejně jako jejich poslední soupeř. Stoprocentní je dle očekávání Zlín, s nímž se Přerované v MEO Aréně utkají již ve čtvrtek.

AUTOMIX.CZ

GALERIE: Nejvtipněji naložené vozy na silnicích. Nákladem je vše, co si zamanete

Kromě přepravy cestujících je auto od nepaměti využíváno k převozu nákladu. A jak dnes uvidíte, je tím myšleno doslova jakéhokoliv nákladu. Připravte se na bizarní přehlídku převážených věcí všeho druhu, kdy vás už nepřekvapí ani auto naložené v dalším autě.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení