Jak přesně k tragédii došlo, policie teprve zkoumá. Podle prvotních informací jel muž na trekingovém kole po cyklostezce ve směru od Oseku nad Bečvou na Grymov. V místě, kde se stezka kříží s pozemní komunikací z Grymova na Prosenice, odbočil a při sjíždění travnatého svahu pod mostem z dosud nezjištěných příčin přelétl přes řidítka. Upadl přímo na hlavu, kterou nechránila přilba, takže měla nehoda pro muže fatální následky.

SOUVISEJÍCÍ: Na Přerovsku zemřel po pádu z kola devětašedesátiletý cyklista

„Přesné příčiny havárie zjistíme až na základě znaleckých posudků," uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Lidé prý ale upozorňovali na to, že je místo kvůli probíhající stavbě ohraničené páskou.Nebezpečný úsek u Grymovského mostu. Zkratku využívají zejména ti, kteří se potřebují napojit z cyklostezky od Oseka na trasu směrem na Kozlovice

„Mnozí cyklisté ji však nerespektují a podlezou, aby si zkrátili cestu. Je pro ně totiž problematické, když musí přejet přes hlavní komunikaci, aby se napojili na další cyklostezku, " zmínila mluvčí.

Naděje na zlepšení? Dokončení cyklostezky

Na úskalí upozorňuje také starosta Prosenic Otakar Dokoupil.

„Naděje na zlepšení bude až ve chvíli, kdy se dostaví cyklostezka z Radslavic až po Osek, která se právě buduje. Její součástí je totiž také vybudování podjezdu pod mostem, po kterém by mohli cyklisté bezpečně projíždět," řekl.

„Kdyby to bylo dotažené až do konce, tak se nic nestane. V současné době se buduje cyklostezka z Radslavic a všichni netrpělivě čekají na to, až se to napojí. Cyklisté se tedy nebudou muset dostat na druhou stranu sešupem tak, jak byli zvyklí," míní také starostka Grymova Magda Holá.

Diskutující mají o věci jasno

Na další komplikace upozorňují v diskusi na webu Přerovského a hranického deníku čtenáři.

„Bez jakéhokoliv varování byla vybudována betonová zídka v místech, kde se dříve běžně jezdívalo. To je příčina nehody a ne, že sjížděl po travnatém břehu. Nevím, který manažer nedal příkaz řešit při opravě mostu Prosenice – Grymov i bezpečný průjezd přes komunikaci jedné z hlavních cyklostezek na Moravě. Současná úprava razantně zvýšila nebezpečí pro veškeré uživatele této krásné cyklostezky," uvedl jeden z diskutujících.

„Nevím, kdo schválil takový projekt, kde odvodňovací žlab přetíná ve svahu hojně cyklisty používaný podjezd pod mostem. Před časem někdo navrhoval, aby se podjezd řádně upravil jako cyklistická stezka, aby se vyhnulo křížení stezky s frekventovanou silnicí. Takový je výsledek," poznamenal jiný z čtenářů.