Silný liják bičoval chodníky a silnice a mnozí se ani nestačili před deštěm ukrýt. Zřejmě největší škody napáchala bouřka v Újezdci u Přerova, kde blesk udeřil do letitého kaštanu, a ten se zřítil na autobusovou zastávku a střechu rodinného domu. V Radslavicích zase silný vítr uvolnil plechovou střechu domu.

„Byla to hrůza, strašně jsem se lekla. Slyšela jsem, jak udeřil blesk, a pak to vypadalo, jako kdyby mi v obýváku začalo hořet. Ozvala se rána jak z děla, a najednou jsem viděla, jak leží dva metry od vchodu do domu strom. Naštěstí se nikomu nic nestalo,“ popsala Hana Veselá z Újezdce, majitelka rodinného domu, na jehož střechu spadl strom. 

Jako první zasahovali na místě dobrovolní hasiči z Újezdce, kteří museli vyčkat na příjezd energetiků.

„Čekáme, až přijedou chlapi z ČEZ, protože je to pod napětím. Zatím tedy nemůžeme nic dělat. Jakmile to posoudí, začneme strom uklízet,“ popsal Karel Zbořil ze Sboru dobrovolných hasičů v Újezdci. 

Přímo v Přerově se vyvrátil smrk u panelových domů v blízkosti Základní školy Svisle. Protože zatarasil cestu a auta ve směru ke hřbitovu nemohla po silnici projíždět, museli ho hasiči odstranit. Zásahů na Přerovsku bylo ale více. 

„Vážná situace byla i v Radslavicích, kde uletěla z domu plechová střecha o velikosti 7 x 10 metrů, je tam poškozený komín a budou to zakrývat plachtami,“ přiblížila krajská mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. 

Stromů na Přerovsku popadalo celkem osm - v Přerově to bylo také v Durychově ulici a na Jižní čtvrti, dále také v Kozlovicích a nebo Olšovci. Hasiči museli také odčerpávat vodu ze sklepu domu v ulici Čapky Drahlovského v Přerově.

Následky silné bouřky, která se přehnala nad Olomouckým krajem nad ránem ve čtvrtek 10. srpna 2017
Silná bouřka shazovala stromy a zvedala střechy
Hladina řeky Bečvy v Dluhonicích v těchto dnech dosáhla výšky jednoho metru a pokořila hranici sucha, podobně jaké jiné vodní toky na Přerovsku.
Sucho trápí Bečvu i Olešnici. Situace je kritická