„V současné době vytváří modely na téma „Mosty v mém okolí". Na jejich stavbu používají papírovou lepenku, kterou jim poskytl pořadatel soutěže. Vše by měli zvládnout do konce května, kdy budou jejich díla nafocena a ohodnocena odbornou porotou," uvedla učitelka SPŠS Lipník nad Bečvou Jana Mrvová.

V minulých letech byli studenti lipnické SPŠS při tvorbě modelů velmi úspěšní. Na téma „Významné světové stavby" vytvořili celkem pět modelů – Eiffelovu věž, operu v Sydney, katedrálu Notre Dame, kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře a hotel Burj Al Arab v Dubaji.

„V konkurenci ostatních škol se v celostátní soutěži umístili na třetím místě s modelem Eiffelovy věže. V jiném ročníku obdržel náš student páté místo s modelem hradu Helfštýn, kvůli kterému musel středověkého opevnění několikrát navštívit," dodala Jana Mrvová.

Největšího úspěchu v soutěži zatím dosáhl student Jakub Ráb, který na téma „Vlakové nádraží v mém městě" vytvořil svou vlastní představu nádraží, a se svým nápaditým a originálním modelem obsadil v celostátním kole první místo.

Soutěž projektu Stavby z vlnité lepenky je určena pro střední stavební školy v České a Slovenské republice. Do letošního sedmém ročníku se přihlásilo celkem 32 škol. Cílem projektu je poukázat na ekologické výhody vlnité lepenky používané k výrobě obalů.