Velká akce „Srdce Zubra bije pro ženy" skončila úspěchem a ještě větší pomocí pro organizaci Mamma HELP. Ta sdružuje a pomáhá pacientkám s diagnózou rakovina prsu.

HC Zubr Přerov prostřednictvím internetové aukce rozprodával hrané dresy, v nichž hráči nastoupili v prosincovém ligovém zápase s Českými Budějovicemi. Celkem se vybralo neskutečných 102 500 Kč.

„Tato částka bude po odečtení daně z přidané hodnoty odevzdána organizaci Mamma HELP. Rád bych poděkoval všem našim organizátorům, partnerům a hlavně těm, kteří dresy vydražili," uvedl na tiskové konferenci k předání sumy generální manažer přerovských hokejistů Lubomír Svoboda.

Nejžádanější byl dres útočníka Marka Sikory. Jeho cena se vyšplhala až na 7 500,- Kč. Žádnou levnou záležitostí ale nebyly ani zápasové oděvy brankáře Lukáše Klimeše či mladíka Michala Popelky, oba se prodaly o „tisícovku" levněji než Sikorovo číslo osm.

„Organizaci jsem zakládala před šestnácti lety, taky protože jsem sama nemocí prošla. Netušila jsem, že k nám ročně přijde přes šest tisíc žen s žádostí o pomoc. Naše činnost vyžaduje finanční podporu a získat ji ze státních zdrojů je čím dál obtížnější. V posledních letech se nám hlásí partneři, kteří nám jdou naproti a pro nás je to dojemné. Chci hokejovému klubu poděkovat, protože ten výsledek jsme opravdu nečekali. Z podobných dražeb se jedná o nejvyšší částku, kterou jsme v historii dostali," prozradila ředitelka Mamma HELP Jana Drexlerová.

Symbolický šek byl zástupcům sdružení pacientek předán během včerejšího domácího utkání Zubrů se Šumperkem.