Kvůli uzavírkám dvou rondelů - u Žerotínova náměstí a bývalé Komuny tento týden ve městě zkolabovala doprava a řidiči se nedostanou do některých ulic v centru. Auta nezaparkují ani na Žerotínově náměstí.

Dělníci pokládali v pátek ráno na silnicích u obou okružních křižovatek asfalt a pokládku by chtěli dokončit během dne.

„Snažíme se, pokud nám to počasí umožňuje, opravy zvládnout co nejdříve. Po položení asfaltových vrstev je ale ještě nutné provést vodorovné dopravní značení, a to se musí dávat na suchý povrch. Je tedy důležité, aby nepršelo,“ uvedl Martin Smolka, ředitel krajské správy Ředitelství silnic a dálnic.

Termínem dokončení je 19. říjen - tím ale stavební ruch v Přerově daleka nekončí. Od 20. října se totiž začne spravovat rondel u restaurace Haná a práce zde potrvají až do 5. listopadu. Řidiči narazí ve dnech 21. a 22. října také na úplnou uzavírku silnice v ulici 9. května.

„Komunikace bude neprůjezdná od odbočky do Montáží Přerov, dále kolem areálu ČSAD, firem Dektrade a Formel - až po křižovatku na Horní Moštěnici. V průběhu uzavírky čeká silnici pokládka poslední vrstvy živice,“ řekla mluvčí přerovské radnice Lenka Chalupová. 

V Přerově začala v pondělí oprava dvou rondelů v centru města a řidiči zažívali kolapsové stavy. Kolony aut se štosovaly po celém městě - asi nejhorší byla situace u hřbitova nebo u nádraží.
Přerovu se raději vyhněte obloukem, uzavírka rondelů zastavila dopravu
Bývalá drážní budova v Tovární ulici v Přerově, kde je sociální ubytovna
Radní v Přerově chtějí zastavit příliv nepřizpůsobivých