VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Památkáři se pustili do opravy zámku

Dřevohostice -Na zámku v Dřevohosticích probíhají v těchto dnech restaurátorské práce. Odborníci se pustili do portálů nad vstupními dveřmi.

20.5.2008
SDÍLEJ:

Na dřevohostickém zámku pracují restaurátoři.Foto: DENÍK/Dagmar Rozkošná

„Konzervování provádí akademický sochař Jiří Lendr z Prahy. Práce budou ukončeny do poloviny června tak, aby i zámek byl připraven na oslavu Dny městečka Dřevohostic. Ty se uskuteční 28. a 29. června,“ sdělil místostarosta Dřevohostic Petr Dostál.

Renesanční dřevohostický zámek nechal přebudovat z původní vodní tvrze v roce 1620 Karel starší ze Žerotína.

V rekonstrukci zámku pak pokračoval Jan starší Skřebenský z Hřiště. V minulosti sloužil památkový objekt jako ústav sociální péče, což vedlo k razantním úpravám v interiérech.

Dnes je zámek využíván obcí, která zámecký areál využívá zejména ke kulturním akcím.

Autor: Dagmar Rozkošná

20.5.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Hokejisté Přerova (v modrém) proti Ústí nad Labem (7:4).
33

Vítr v kabině pomohl. Zubři nasázeli Ústí pět gólů ve druhé třetině

Výstava hub v přerovském klubu Teplo
32

Tradiční výstava hub v Přerově lámala návštěvnické rekordy

Nadávky, krádeže, potyčky. V Přerově už se bojí i Romové

ANKETA / Chovají se, jako kdyby jim tu všechno patřilo. Máme strach jít večer po ulici. Obchodníci z lokalit u nádraží, ale i lidé, kteří zde žijí, popisují, že atmosféra v Přerově v poslední době zhoustla.

Výtěžek z Kabelkového veletrhu pomůže také Julince z Bělotína

S následky herpetické meningoencefalitidy bojuje už pět let Julinka z Bělotína. Nemoc, která propukla krátce po jejím narození, zasahuje nervy a způsobuje změny mentálního stavu a omezení pohyblivosti. 

Škaredé počasí, krásná auta. Veteráni vyrazili na rozlučkovou jízdu

Nablýskané automobily a motocykly, které se řadí do kategorie „veterán“, jeli v neděli 24. září svou poslední letošní jízdu. Sezona totiž končí a bylo nutné ji završit okázalou jízdou, která započala v Lipníku nad Bečvou.

Mňamky, nebo blafy? Jaké máte zkušenosti se školními jídelnami?

V jídelníčku zelenina, mléčné výrobky, ryby, luštěniny, bezlepkové potraviny a regionální produkty. A jako doplněk k obědu raději ovoce než sladkosti. Takový je dnes trend ve školních jídelnách. Na Přerovsku jsou ale i jídelny, kde dětem nechutná.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení