Výměna oken a zateplení školy tedy začne pravděpodobně až na konci srpna a zasáhne tak do začátku školního roku.

Původně se mělo s úpravou pláště školy za 18 milionů korun začít na začátku července. Žáci z tohoto důvodu měli i poslední týden v červnu ředitelské volno.

„Výběrové řízení bylo uzavřeno podle harmonogramu a stanovilo realizátora rekonstrukce. Jeden z jeho účastníků ovšem podal námitku, kterou projednávala Rada města a následně ji zamítla. Ještě se tedy může odvolat na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, což do dnešního dne neučinil," řekl vedoucí odboru vnitřní správy přerovského magistrátu Petr Karola s tím, že momentálně běží patnáctidenní lhůta pro podepsání smlouvy.

Poté už může vítězná firma PSS Přerovská stavební zahájit stavební práce.

„Pokud vše půjde podle plánu, rekonstrukce ZŠ U Tenisu by měla začít nejpozději poslední týden v srpnu, takže bude probíhat i na začátku školního roku. Bohužel, zákon o veřejných zakázkách v tomto případě vše neuvěřitelně zpozdil," uvedl náměstek přerovského primátora Dušan Hluzín (TOP 09).

Podle nového ředitele ZŠ U Tenisu Tomáše Jelínka se tomu bude muset pravděpodobně přizpůsobit organizace výuky.

„Smlouva mezi zadavatelem a stavební firmou zatím není podepsána a probíhají další jednání. Pokud připravované opravy zasáhnou na začátku školního roku do výuky, budeme se snažit, aby jejich dopad na žáky byl minimální a učitele byli schopní odučit vše, co je potřeba," dodal.

Oproti plánu byla minulý týden zahájena rekonstrukce na ZŠ Svisle. Ta byla původně zařazena v harmonogramu oprav až na příští rok.

Podle vypracované projektové dokumentace se v ní vyměňují okna a prosklené plochy a současně také zatepluje fasáda budovy včetně střechy.

Práce za osmnáct milionů korun ve škole potrvají až do 22. listopadu a mají přinést výrazné energetické úspory.

Do 1. září firma přislíbila vyměnit všechna okna ve škole, aby se žáci nemuseli stěhovat do provizorních učeben.