Sportovci i fanoušci této moderní disciplíny se sejdou v sobotu ráno na čtyřsetmetrovém ovále na tamním sídlišti Trávníky.

„Na startovní čáru se vedle sebe postaví všechny tři účastnice letošní zimní olympiády v kanadském Vancouveru. Dvojnásobnou olympijskou vítězku Martinu Sáblíkovou doplní její týmová kolegyně Karolína Erbanová a nebude chybět ani neméně úspěšná mistryně Evropy v short tracku z letošního roku Kateřina Novotná,“ upřesnil jednatel otrokovického Speedskating clubu a pořadatel závodu Marcel Nemček.

Příchozí se podle něj mají na závodišti opravdu na co těšit. „Je to totiž krásný prostor, na který je vidět ze všech stran,“ dodal.

Mistrovské kategorie se pojedou v dopoledních hodinách. V odpoledním programu dojde na zbývající závody.

„Mezi nimi nebude chybět kategorie začátečníků, juniorek, juniorů, fitness pro ženy a pro muže a také rodinný závod,“ vyjmenoval Nemček.

Na stadionu nebudou chybět stánky s občerstvením či s výbavou pro in-line bruslaře. Pořadatelé připravují také atrakce pro zabavení dětí. Vyhodnocení celého dne je plánováno na čtvrtou odpoledne.

Velký úspěch mezi sportovci v Otrokovicích sklidila fotografie Martiny Sáblíkové trénující na tamním okruhu, která vyšla v pátečním vydání tištěného Zlínského deníku. Titulní strana s fotem neutekla ani samotné Martině.

Více fotografií z tréninku zobrazíte zde.

Foto: Pavel Král