Chystá se do míst, kde si ho lidé oblíbili - v pondělí 24. září ho čeká beseda s občany v Kojetíně, kde získal ve volbách rekordní podporu voličů a svůj hlas mu vhodilo 65,93% lidí.

Jasným vítězem prezidentského klání byl Miloš Zeman i v Přerově, kam zavítá v úterý 25. září.

Ilustrační foto
Jak zastavit útěk mladých z Přerova? Zeptali jsme se lídrů
Hustá doprava v Přerově. Ilustrační foto
Za řešení dopravy v Přerově politici dostali nejčastěji pětku

Hodinová debata v Kojetíně

Na příjezd hlavy státu už se v Kojetíně připravují.

„Naštěstí byl u nás Miloš Zeman před dvěma lety, takže to pro nás není nic nového a máme organizaci návštěvy ještě v živé paměti. Ve funkci starosty ho tedy přivítám už podruhé,“ říká starosta města Jiří Šírek.

Kojetín je v tomto ohledu spíše výjimkou.

„V roce 2007 k nám sice zavítal prezident Václav Klaus, předtím tady ale oficiálně nikdo na návštěvě nebyl snad od dob Masaryka,“ podotýká starosta.

Prezidentská kolona dorazí do šestitisícového městečka na Hané v pondělí 24. září ve 14.30 hodin a po přivítání na radnici se uskuteční debata se zástupci samosprávy a místních firem v zasedací místnosti.

Od 15 hodin se přesune dění na Masarykovo náměstí, kde proběhne beseda s občany.

„Máme nachystaný i mikrofon, který bude kolovat, takže mohou zájemci položit hlavě státu otázky,“ líčí Jiří Šírek.

Prezident se zapíše do pamětní knihy a starosta mu předá dárek, který zatím nechce prozrazovat. Určitě prý ale bude vycházet z hanácké tradice. Debata s obyvateli Kojetína potrvá necelou hodinu.

Ilustrační foto.
Drtivá většina obcí na Přerovsku zvolila Zemana, našly se výjimky
Prezident Miloš Zeman po tiskové konferenci v TOP Hotelu Praha, poté co byl 27. ledna 2018 oznámen výsledek druhého kola prezidentských voleb. Zeman byl zvolen i na další funkční období.
Zemanův drtivý triumf, Přerovsko změnu odmítlo

Rekordní podpora

O den později, tedy v úterý 25. září, se mohou těšit na návštěvu hlavy státu také obyvatelé Přerova, kde získal Miloš Zeman ve volbách rekordní podporu 64,50% voličů.

Například v Prostějově, Šumperku a Hranicích sice zvítězil také, ale ne s tak drtivou převahou. V Olomouci zase bodoval jeho soupeř Jiří Drahoš.

Setkání s občany na Masarykově náměstí v Přerově se uskuteční v 18 hodin.

„Nejprve čeká prezidenta osobní setkání s radními, a poté se přemístí z radnice na Masarykovo náměstí, kde proběhne beseda s občany. Na pódiu bude spolu s ním i primátor města Vladimír Puchalský a hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. Počítáme s tím, že se nám Miloš Zeman podepíše do pamětní knihy, stejně jako 7. března 2014, kdy tu byl naposledy,“ přiblížila mluvčí magistrátu Lenka Chalupová.

Prezident si odveze z Přerova dárek v podobě výrobku, spojeného s Předmostím.

Ještě před návštěvou bývalého okresního města se ale Miloš Zeman zastaví v Luboměři pod Strážnou na Hranicku, kde mu dalo ve volbách hlas téměř 90 procent lidí. Prezident se podepíše do obecní kroniky a chybět nebude ani slavnostní dekorování vlajky. Uskuteční se také beseda s občany.

Prezident Miloš Zeman
Prezident přijede do Bohem zapomenutého kraje, lidé pro něj chystají slivovičku