„Já bych se vás rád zeptal, kdy jste měl první slečnu?" zeptal se hned na úvod besedy jeden ze studentů.

„Tak to vám mohu povědět naprosto přesně. Bylo to v sedmnácti letech při mém lázeňském pobytu. Srdeční vadu jsem se tehdy rozhodl léčit pohlavním stykem," odpověděl prezident narovinu, a ukázal tím, že se jej žáci mohou ptát opravdu na cokoliv.

Ti si tak nebrali servítky a pokračovali v osobních otázkách „Jaký máte názor na marihuanu, pane prezidente?" vypálil ostrými další z přítomných.

„Marihuanu jsem zkoušel jednou, asi tak před čtyřiceti lety. Jeden známý mi tehdy řekl, ať si k tomu pustím dlouhohrající desku, že to bude skvělé. Tak jsem vykouřil jednu cigaretu, pustil si dlouhohrající desku, a nepocítil žádný mimořádný stav. Ani jsem nezvracel, ani jsem nebyl v rauši," rozesmál prezident zaplněnou tělocvičnu.

V odpovědi pak dále pokračoval. „Má manželka mi nedávno dala marihuanovou tresť, kterou jsem si mazal bolavý palec. Palec bolí dál," potvrdil Zeman, že na konopí jeho tělo zkrátka nereaguje.

Návštěva prezidenta Miloše Zemana na SPŠ v Hranicích

Návštěva prezidenta Miloše Zemana na SPŠ v Hranicích. Autor: DENÍK/Jiří Kopáč

OKD vyřeší zatčení Bakaly

Vznešeny byly také dotazy týkající se politických či společenských témat. Studenty tak například zajímal prezidentův názor na OKD.

„Otázku OKD by vyřešilo zatčení pana Bakaly. Zdeněk Bakala totiž není podnikatel, ale podvodník. Podle mého názoru se jedná o druhého největšího českého tuneláře. Po odchodu Viktora Koženého na Bahamy, jsem si myslel, že tito lidé již v naší zemi nejsou. Nyní vidím, že minimálně ještě jeden stále zůstává," řekl prezident ostře.

Dále se Miloš Zeman zmínil o migrační krizi, či o vztahu s Václavem Klausem.

„Jak řekl Voltaire, nesouhlasím s ním, a přesto si jej vážím," okomentovala současná hlava státu svého prezidentského předchůdce.

Studenti prezidenta na závěr odměnili nadšeným potleskem.

„Jste druhá nejlepší škola vašeho zaměření v kraji, což je znamenité. Pokuste se být první," vybídl Miloš Zeman.

David Král