Do Přerova se po roce opět vrací festival „Hudební léto na hradbách“, který v úterý 27. června odstartují američtí rockeři Lord Bishop Rocks.

„Jejich rock´n´roll představuje směs syrového rocku, tanečního funky, emotivního blues, drzého punku a podle promotérů má dojít dokonce i na kouzelné voodoo,“ zve na první letošní koncert ředitel festivalu Pavel Ondrůj.

Arrhythmia
Arrhythmia míří na Masters a chystá novinky: Nejsme revivalová kapela

Záhadný dlouhán 

Frontman Lord Bishop z USA burcuje fanoušky na světové hudební scéně už od roku 1999.

„Jsem dost mladý, abych rock´n´roll ještě mohl hrát a zároveň dost starý, abych ho už uměl hrát,“ říká Lord Bishop, záhadný a nenapodobitelný dvoumetrový kytarista z newyorského Bronxu.

Za posledních patnáct let natočil jedenáct CD a ve čtyřiačtyřiceti zemích odehrál více jak tři tisíce koncertů. Před sedmi lety byl hvězdou festivalu Colours of Ostrava, jako host hrál na jednom pódiu s Nazareth nebo s Johnny Winterem.

Lord Bishop je podle kritiků na pódiu dravá šelma, žádný skromný či hodný tichošlápek.

„Je jako Jimi Hendrix, Lemmy a James Brown v jedné osobě. Na jeho muziku, vzhled a energii návštěvníci koncertů nezapomínají,“ řekl Pavel Ondrůj.

Tovačovská jezera
Za koupání na tovačovských jezerech už padají pokuty

Každé úterý od sedmi večer

Festival potrvá deset týdnů, a to až do úterý 29. srpna. Pořadateli jsou stejně jako loni Nadační fond Blues nad Bečvou a Kulturní a informační služby města Přerova.

„Nábřeží nad Spálencem se rozezní ve stejném režimu jako minulé léto každé prázdninové úterý od sedmi hodin večer. Vstupné je dobrovolné a v případě nepříznivého počasí se koncerty přesunou do klubu Teplo,“ doplnila za organizátory Lada Galová z Kulturních a informačních služeb.

Součástí je i letos akce s názvem Darujte krev s hudebními úterky na hradbách.

„Pokud přijdou dárci kterékoli úterý během Hudebního léta na hradbách na hematologicko - transfúzní oddělení přerovské nemocnice a darují poprvé v životě krev, obdrží zdarma dvě vstupenky do Městského domu na podzimní představení, a to podle vlastního výběru,“ uzavřel Pavel Ondrůj. 

Akuna show 2016 v Přerově
Akuna show opět pobaví náměstí, veze i nové sloky Přerovské hymny