Pro Olomoucký kraj stejně jako pro většinu republiky platí upozornění před ledovkou od úterní 21. hodiny do dnešního večera. Bez komplikací by cesty měly být kolem18. hodiny.

Hasiči zasahovalI během dneška do 10. hodiny u dvou dopravních nehod na Olomoucku. Obě se staly několik minut před půl devátou. V prvním případě narazil do zaparkovaného auta na okraji silnice ve Skrbni kamion. V Drahanovicích skončilo osobní auto převrácené na střeše.

Teploty se ve středu v Olomouckém kraji budou pohybovat v rozmezí od mínus 2 až do plus 1 stupně Celsia. Na horách ukáží teploměry mezi mínus 5 až mínus 1 stupněm. „Během dne předpokládáme na většině území občasné sněžení, v polohách pod 400 metrů sníh s deštěm a místy i srážky mrznoucí s tvorbou ledovky," řekl meteorolog z ostravské pobočky Českého hydrometeorolo­gického ústavu Zbyněk Návrat.

Ve čtvrtek počítá předpověď se stejnými teplotami. „Bude zataženo až oblačno, zpočátku místy slabé občasné sněžení. Ojediněle mrznoucí mlhy. Odpoledne bude polojasno a sněžení jen ojediněle," uzavřel vyhlídku na počasí odborník.