Areál pivovaru se začal plnit lidmi už brzy odpoledne. Okolo šesté hodiny byly stoly pod širým nebem zaplněné do posledního místa.

„Je to tady perfektní. Jsem tady poprvé a užívám si to. Je strašně fajn, že máme možnost nahlédnout za brány pivovaru, kam se běžně člověk nedostane. Jsem překvapená, jak je to rozlehlý podnik," řekla jedna z návštěvnic Jaroslava Svačinová.

V nabídce bylo několik druhů piv, která pivovar produkuje. Zájem byl o Zubr Grand, což je neprodávanější pivo z produkce pivovaru.

Na odbyt šel Zubr Premium, který vyhrál v degustační soutěži Zlatý Pivex 1. místo v kategorii ležáků. Nadšení vyvolal i Zubr Jarní ležák a ten, kdo si chtěl uchovat svěží mysl, sáhl po Yuzu.

„Této akce se účastním už asi popáté. Co se týče piv, tak jednoznačně upřednostňuji Premium," svěřil se další z hostů Ladislav Chromeček.

K pohodové atmosféře přispěly i kapely. Na hudební scéně se vystřídali Pavel Novák & Black Rose, Cookies, Penzistor, Stará Dobrá Ruční Práce a program zakončila populární slovenská kapela Desmod, která si získala přízeň fanoušků už v loňském roce.

„Děkujeme všem, kteří v pátek přišli s námi oslavit naše 144. narozeniny. Byla to díky všem fanouškům skvělá akce a pivovar doslova praskal ve švech. Těší nás, že rok od roku si do pivovaru nachází cestu stále více lidí a letošní rok předčil všechna naše očekávání. Dorazilo přes 4 200 návštěvníků, kteří vytvořili jedinečnou atmosféru a my už se těšíme na červnový Zubrfest, který usilovně připravujeme. Opět na viděnou 25. června v našem pivovaru," zhodnotil akci ředitel pivovaru Zubr Tomáš Pluháček. 

Autorka: Dagmar Rozkošná