„Motoristé, kteří chtějí zaparkovat na střeše galerie, si mohou už od 6. června pořídit parkovací kartu. K dostání bude v Městském informačním centru a její cena je 200 korun na rok," uvedla mluvčí přerovského magistrátu Lenka Chalupová.

Řidiči s platnou kartou budou moci zaparkovat na střeše nákupní galerie už od začátku července.

„Do prodeje půjde v první fázi pět set karet, a pokud by to bylo nutné, další karty zajistíme. Míst k parkování je jen sto, takže by lidé měli být srozuměni s tím, že kdo dřív přijede, ten také zaparkuje. Je to v podstatě stejný režim, jaký byl na původním parkovišti před Priorem – jen je zapotřebí mít parkovací kartu," dodal náměstek přerovského primátora Petr Měřínský (ANO).

Stavba Galerie Přerov - 24. května 2016

Stavba Galerie Přerov - 24. května 2016. Foto: DENÍK/Jiří Kopáč

Motoristé si mohou zakoupit pouze jednu kartu na osobu s trvalým pobytem na území města, nebo na firmu – a na jednu státní poznávací značku. Za pořízení karet na jeden rok zaplatilo město Přerov částku 60 tisíc korun.

Nová nákupní galerie se má poprvé otevřít zákazníkům už v srpnu. Rozkládá se na ploše 13 tisíc metrů čtverečních a její stavba si vyžádala náklady 400 milionů korun. Zákazníci zde nakoupí zboží v šedesáti prodejnách, počítá se i s restauracemi a dalším zázemím.