„Máme tady zubrpiknik a přijeli jsme až z dalekého Prostějova. Jezdíme sem každý rok a strašně nás to baví. Je to tady fantastický, Míša Hrůza je úžasný, Wohnouti taky, a teď nás čeká Anča, a ta je světová," pochvaloval si jeden z návštěvníků Jaroslav Svoboda.

Ten vyrazil do Přerova s partou přátel a představil i speciální držák na pivní kelímky z krabic. „Když si vystojíte frontu a hezky se na slečny usmějete, tak vám dají čtyři plus jednu zdarma," prozradil. Stejný servis zvolili postupem času i jiní návštěvníci, kteří dali přednost posezení na zemi a nechtěli být v tropech pod deštníky.

Sebastian
Na Dřevorockfest dorazí Sebastian i Desmod. Čekají se tisíce lidí

Přerovský pivovar představil na Zubrfestu svou letošní novinku - dvanáctistupňový ležák Zubr Gradus. „Dali jsme si na něm opravdu záležet a uvařili ho ze speciálního druhu sladu, který se nazývá karapils. Vyrábí se jen v původních humnových sladovnách speciálním technologickým postupem. Nachmelili jsme ho žateckým chmelem, vypěstovaným v tršické oblasti, takže si myslím, že se nám povedla pravá, poctivá, plnotučná dvanáctka," pochvalovala si sládková pivovaru Nataša Rousková.

A jaké byly první reakce? „Když jsem šla kolem stánku se speciály, stála tam asi padesátimetrová fronta," usmála se sládková. Spokojený s návštěvností byl i ředitel pivovaru Tomáš Pluháček. „Věřím, že si každý vybere to své. Jsou tu stánky s občerstvením, řemesla, koná se autogramiáda hokejistů, a děti si mohou kreslit s Lubomírem Dostálem. Letos jsme zvýšili počet ambulancí a máme tu i sprchu, aby se lidé v tomto horku mohli zchladit," řekl.

Ilustrační foto
Auto vrazilo do vodárenského domku, tři zranění

Kromě pivního osvěžení je vždy hlavním lákadlem Zubrfestu hudební program. A při výběru kapel měli pořadatelé šťastnou ruku - na hlavní scéně se vystřídali zpěvák Michal Hrůza, kapely Wohnout nebo Street 69. O skvělou show na vedlejší scéně nepřišli ani fanoušci přerovské „klasiky" - skupiny Stará dobrá ruční práce.

Lákadlem Zubrfestu byla zpěvačka Anna K., která si koncert pro zaplněný areál pivovaru užívala. „Nejsem tady poprvé ve svém dlouhém životě, takže se moc těším," řekla před vystoupením zpěvačka.

Za doprovodu kapely pak zahrála své největší hity jako Nebe, ale i písně z novějších alb. Tahákem byla i skupina Support Lesbiens, která se předvedla posluchačům v parádní formě, a postarala se o pohodovou večerní náladu. Tu završil velkolepý ohňostroj, který mohli sledovat Přerované i ze svých balkónů.

Ilustrační foto
Auto vrazilo do vodárenského domku, tři zranění