„Městský dům je mimo dosah našich finančních možností, takže jsme se rozhodli uspořádat regionální kolo v prostorách klubu Teplo. Vítěz celého klání postupuje do celostátního kola, které se koná vždy na Karlštejně," přiblížil ředitel Dětského domova v Přerově Jan Pavlas.

Na soutěžní přehlídce se představilo dvanáct domovů – kromě Přerova také z Olomouce, Zlína, Hranic, ale i Litovle, Zábřehu na Moravě, Zašové nebo Vizovic.

„Konkurence je velká a na podiu se objeví na devadesát dětí, které k nám přijely s doprovodem asi třiceti dospělých," dodal.

Vedle skvělých pěveckých výkonů ocenili diváci bouřlivým aplausem i celou řadu tanečních vystoupení, nebo zcela originální kousky – například komentovaný hokejový zápas v podání dětí ze Zašové, kelímkovou show z Liptálu nebo muzikorelaxační pásmo přerovského dětského domova.

„Kromě smysluplného využití volného času, který stráví nácvikem vystoupení, je smyslem akce i to, že děti seberou odvahu a vystoupí před svými vrstevníky a vychovateli," shrnula Lenka Moťková z pořadatelského dětského domova.

Děti ve věku od pěti až do sedmnácti let ze Zábřehu na Moravě si nacvičily hned několik čísel. „Kromě Pohádky o dvanácti měsíčkách to byla i dvě taneční vystoupení – gangnam style a Škola života," přiblížila Jolana Košíková, která jim pomáhala vymýšlet choreografii.

Trojice dívek z Liptálu u Vsetína zase vsadila na originalitu.

„Chtěly jsme přijít s něčím novým, a tak jsme kromě tance nacvičily i kelímkovou show," svěřila se jedna z tanečnic Eva Šafaříková.