„Jízda zručnosti už tradičně zahajuje sezónu, a pokud vyjde počasí, dorazí na start zhruba stovka strojů. Lidé se mohou těšit na příjezd stařičkého automobilu Panhard Levassor z roku 1912, za jehož volant usednou příbuzní zesnulého Jiřího Kratochvíla. Na startu se objeví i více než sto let starý vůz Fiat Zero,“ prozradil Jiří Zemánek, šéf pořádajícího Oldtimer clubu Helfštýn.

Návštěvníci mohou během dopoledne nahlédnout pod kapoty nablýskaných automobilových veteránů, ale k vidění budou i motocykly známých i méně známých značek.

„K raritám patří třeba motocykl Matchless z roku 1924, Harley Davidson 1000, vyrobený v roce 1927, nebo Indian,“ vyjmenoval.

Jízda zručnosti, které se může zúčastnit každý, kdo si na to troufne, začíná v 9 hodin a potrvá celé dopoledne. Po jejím skončení se vydá kolona automobilových a motocyklových veteránů na spanilou jízdu na hrad Helfštýn.

„V současné době finišujeme s přípravami naší největší letošní akce, která se uskuteční 2. června na letišti v Drahotuších. Air-Auto-Moto Veteranfest tentokrát přivítá tři sta padesát historických vozidel a padesát letadel. Hlavním hostem je český akrobatický pilot Petr Jirmus, dvojnásobný mistr světa a Evropy,“ uzavřel Jiří Zemánek. 

Ilustrační foto
Vodní lyžování na Laguně? Dva roky je málo
Vrcholem narozeninových oslav v přerovském pivovaru byl koncert kapely Tři sestry.
Narozeniny pivovaru oslavil i Lou Fanánek Hagen
Originálními kresbami zpestřili průchod na Žerotínově náměstí studenti Gymnázia Jakuba Škody v Přerově.
Studenti zkrášlili další uličku v centru Přerova. Podívejte se