Z Čelechovic na Hané přijela poprvé Jana Kovalčíková.

„Od přátel i kolegů v práci jsem slyšela, že je to tady dobré, tak mě to zajímalo. U nás se bohužel nic takového na poslední dubnový den nepořádá," vysvětlila. „Moc se mi tady líbí, je to dobře zorganizované. A moc se těším na večerní ohňostroj a na kapelu Harlej," doplnila spokojená účastnice.

Odpolední program byl určen hlavně dětem, pomocí čaroděje si nejmenší vyzkoušely různá kouzla, závod na koštěti nebo skládání erbů kouzelnické školy. Po upálení figuríny čarodějnice na hranici nastoupily kapely a večer se nesl v rockovém stylu.

Do areálu podle organizátorů dorazilo na 2100 lidí.

„Hodně jsme se obávali, jaké bude počasí, to znamená hodně. Bylo chladněji, ale naštěstí nepršelo, takže jsme spokojení," prozradil Libor Pasz za Okrašlovací spolek tovačovský, který akci pořádá.

„Ve spolku je nás třináct, ale bez pomocníků bychom se neobešli. Program chystáme každoročně stejný, jen obměňujeme kapely. Je to už vyhlášená akce, na které si najde každý to své – odpoledne přijdou rodiče s dětmi, večer dospělí," doplnil.

S dcerou si odpoledne přišla užít i Naďa Přidalová z Tovačova.

„Na čarodějnicích jsem tu už asi podesáté, chodím tady pravidelně. Dcera je malá, uvidím, jak dlouho tady vydržíme, ale večer bych se ještě vrátila. Jsou tady pokaždé dobré kapely," zmínila.