„Letošní program se trochu od ostatních ročníků liší. Změna spočívá v tom, že akce začíná v sobotu takzvaným hudebním předkrmem. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení hudební skupiny Hradišťan v čele s Jiřím Pavlicou," sdělil dřevohostický starosta Petr Dostál.

Nedělní program už bude probíhat v obdobném duchu, jak ho znají návštěvníci z předchozích ročníků. Slavnostní den začne mší svatou, poté bude dechová hudba vyhrávat před kostelem, následně se představí na náměstí polská kapela z družebního obce Turava. Hlavní program ostartuje v zámecké zahradě úderem 14. hodiny.

„V nedělním programu se letos vystřídajéí celkem čtyři dechové kapely. Navíc v mezičase se na podiu objeví i folklorní soubory. Kromě jiných se představí i náš nováček. Jde o dřevohostický dětský folklorní soubor, který funguje teprve rok. Premiérové vystoupení měl na loňském Setkání dechových hudeb," doplnil starosta Dostál.

Večer se milovníci dechovek mohou těšit na taneční veselici s Moravskou Veselkou. Svou účast na podiu přislíbil i ministr zemědělství Marian Jurečka, který je zkušený muzikant. Kromě této osobnosti se na podiu objeví také jeden z nelepších trumpetistů doma i v zahraničí Vlado Kumpán. (dar)