Letos byly k vidění téměř čtyři stovky králíků, na 150 holubů a 42 voliér s drůbeží. „Moc se mi tu líbí. Vůbec jsem nevěděla, že existuje tolik druhů králíků,“ svěřila se jedna z místních návštěvnic.

Vystavená zvířata podle slov pořadatelů nebyla jen z okolí. „Máme zde kusy i ze Zlínska či Vsetínska, kde je chovají jejich chovatelé,“ sdělil jeden z organizátorů tradiční výstavy Jaroslav Čech.

„V sobotu do parku zavítalo přes sto návštěvníků, v neděli očekáváme ještě větší zájem,“ řekl v neděli ráno Jaroslav Čech.

Všechna vystavená zvířata bylo možno zakoupit. Cena králíků se podle jejich velikosti a druhu plemena pohybovala od tří set do pětiset padesáti korun. Zakrslí králíci, jejichž chov je náročnější, byli ještě o něco dražší.

Pokud patříte mezi obdivovatele králíků, slepic nebo holubů, můžete vyrazit na výstavu i příští víkend. Tentokrát se uskuteční v Dolním Újezdě. „V září se pak každým rokem pořádá velká výstava v Lipníku nad Bečvou, kde zvířat bývá ještě více, než v Malhoticích,“ podotkl jeden z chovatelů.