„Výtěžek sbírky byl vyšší než v loňském roce. Lidé přitom do kasičky vhazovali nejen drobné mince, ale objevily se v ní i bankovky," přiblížil mluvčí přerovského magistrátu Bohuslav Přidal.

Pracovníci Svazu tělesně postižených takovou solidaritu Přerovanů ani nečekali.

„Když jsem se výslednou částku dozvěděla, tak mi to úplně vyrazilo dech. Je to překvapivé a hodně nás to potěšilo," shrnula své pocity Ivana Vaculová ze Svazu tělesně postižených.

Nákupem kompenzačních pomůcek, které jsou k zapůjčení v centru v Kratochvílově ulici, se tato organizace snaží pomáhat lidem s handicapem.

Loni vhazovali Přerované do kasičky milodary pro obecně prospěšnou společnost Duševní zdraví, jež poskytuje rehabilitaci a sociální služby lidem s chronickým duševním onemocněním.

V minulých letech zase přispívali organizaci Roska na pomoc nemocným, kteří trpí roztroušenou sklerózou. Sbírka se konala i na podporu městských jeslí.

Asi nejvíce peněz se ale sešlo v kasičce před pěti lety – během sbírky na záchranu handicapovaných živočichů. Tehdy činil výtěžek neuvěřitelných 42 tisíc korun a dosud ho nic nepřekonalo.