Koupaliště v Kojetíně je otevřené už měsíc, slavnostní přestřižení pásky naplánovalo vedení města na první prázdninový den.

„Zhruba před deseti lety proběhla rekonstrukce celého koupaliště. Pro letošní rok jsme se rozhodli, že posílíme tento krásný prostor a zmodernizujeme jej," nastínil starosta Jiří Šírek.

Zatraktivnění areálu přineslo dětskou zónu s nafukovací trampolínou a herní lodí, gymnastickou trampolínu, čtyři plážové kurty, hrazdový fitness park a mlžítko pro děti, které osvěží v horkých dnech.

Modernizace vyšla na šest milionů korun, město ji hradilo z vlastních prostředků.

„Je to největší investice letošního roku, v minulosti jsme postavili sportovní halu, rekonstruovali náměstí," doplnil Šírek.

Realizaci měla na starost městská firma Technis, která zajišťuje i provoz koupaliště. „V areálu se doplnilo ozvučení, funguje tady internet. Zásadním zlepšením je závlaha – i v těchto dnech máme krásný zelený trávník," poukázal ředitel Technisu Vlastimil Psotka.

Otevření zmodernizovaného areálu koupaliště v KojetíněZdroj: DENÍK/Iva Najďonovová

Venkovní posilovna na koupališti v Kojetíně

Děti z kroužků vstup zdarma, podle otisků

Vstupné pro dospělé sice zdražilo na 70 korun, naopak děti z organizací a kroužků, které spadají pod město, mají vstup zdarma – podle otisků prstů.

„Byla to náročná akce, děti se prokážou otiskem palce, registrace probíhala pod dohledem zaměstnanců zdejšího domu dětí a mládeže," doplnil Psotka.

Zaregistrováno je v těchto dnech přes 300 dětí.

„Setkali jsme se samozřejmě i s rodiči, kteří s tímto postupem nesouhlasili. Nemůže dojít k pochybení ani ke zneužití údajů," upozornila Jana Hrušáková, ředitelka Domu dětí a mládeže Kojetín.

Pro rodiče, které své děti nestihli registrovat, bude k dispozici ještě další termín.

Otevření zmodernizovaného areálu koupaliště v KojetíněZdroj: DENÍK/Iva Najďonovová

Koupaliště v Kojetíně

Zpřísnění a zdražení má odradit "nepřízpůsobivé"

Jen za loňský rok kojetínské koupaliště navštívilo na 26 tisíc lidí.

Zpřísnění podmínek vstupu a zdražení by podle Vlastimila Psotky mělo odradit od návštěvy nepřizpůsobivé skupiny osob.

„Vloni nám napadli plavčíka, i přesto, že tady bylo osm set lidí. Přemýšleli jsme, jaká opatření udělat, protože k nám začali jezdit z okolních obcí neukáznění návštěvníci. Jedno z řešení je navýšení vstupného, druhé jsou zábrany na bráně," uvedl ředitel.

V areálu bude přes prázdniny také více plavčíků, své kontroly zde bude provádět i městská policie.