Festivalový program otevře v pátek v 18 hodin místní crossoverová formace IQ Opice. Po jejich zahřívacím kole už na pódium nastoupí první z hvězdných skupin – vyškovští Dark Gamballe, kteří tvrdý rock a metal kříží s dalšími hudebními styly a elektronikou.

Po osmé hodině převezmou štafetu energičtí pražští rockeři, kteří si říkají Kurtizány z 25. avenue.

Po nich se bude o zábavu starat další místní soubor, pořádající kapela festivalu Hannibal Lecter. Posluchači se mohou těšit na pořádný metalový nářez, který bude pokračovat i při posledním vystoupení pátečního večera, kdy se před diváky postaví nekompromisní severočeši Krucipüsk v čele s excentrickým frontmanem Tomášem Hájíčkem.

Start sobotního programu je naplánován už na 13.45 hodin. Prvním odpoledním účinkujícím budou hardcoreoví Barricade z Kroměřížska. Po nich se představí pětice Fox Territory, která hraje progresivní metal a jejíž členové pocházejí z Kojetína, Přerova a Brna. Těsně před čtvrtou hodinou se na pódium postaví hardcore-crossoveroví Našrot a po nich zřejmě největší hvězdy festivalu a jediní zástupci středního proudu na něm, skupina Mandrage, která se vloni na Cenách hudební akademie stala kapelou roku.

Po jejich vystoupení se hudba opět trochu přiostří, a to při vystoupení pražských punkerů Apple Juice. V punkovém duchu se bude pokračovat i nadále, a to pražskými legendami Plexis. Po nich nastoupí rockeři Wohnout, jejichž koncerty jsou známé svou nespoutanou energií. Festivalový program pak v sobotu po půlnoci uzavřou Censorshit, kteří svůj hudební styl nazývají hardcore-rap.

Na své si na Majálesu přijdou i ti, kterým ostrý zvuk kytar příliš nevoní. Pro ně je připravena druhá scéna, na níž se prostřídá desítka DJů, kteří budou hrát jak na Moravě oblíbený drum'n'bass, tak i další elektronické styly jako například house, glitch nebo dubstep.(jen)