Nejen, že uděláte radost tomu, kdo si kabelku koupí, ale zároveň přispějete na dobrou věc.

Kdy? Kabelový veletrh se uskuteční ve středu 4. října od 10 do 17 hodin v prvním patře Galerie Přerov.

Své cenné kousky věnovaly pro dobrou věc i některé osobnosti z našeho regionu - sopranistka Jana Šelle, která je patronkou Aktivačního centra Jsme tady, ale i manažerka kultury Městského domu Irena Kanovská, ředitelka Střední zdravotnické školy v Hranicích Hana Čamborová a řada dalších.

Svojí kabelkou do veletrhu přispěla také manažerka Obchodního centra Galerie Přerov Lenka Volfová
Manažerka Galerie Přerov veletrh podpořila kabelkou, na kterou "nemá odvahu"
Sopranistka Jana Šelle se svým příspěvkem do Kabelkového veletrhu
Kabelka je moje "eso v rukávu“, říká sopranistka Jana Šelle

Několik sběrných míst

Na sběrných místech v Přerově, Hranicích, Lipníku, Kojetíně a Tovačově už se krásných doplňků sešly stovky.

„Jsme nesmírně potěšeni, že se i tento rok zapojila spousta žen, které věnovaly svou kabelku pro dobrou věc. Budeme moc rádi, když si také ostatní najdou ve středu čas a cestu na Kabelkový veletrh Deníku a nezištně tak pomohou těm, kteří se bez podpory druhých neobejdou,“ řekla šéfredaktorka Přerovského a hranického deníku Liba Mátlová.

Loňský výtěžek Kabelkového veletrhu v Přerově činil 32 308 korun a finance pomohly Aktivačnímu centru Jsme tady v Přerově, které pomáhá lidem s kombinovaným typem postižení.

V tomto roce poputují finance kromě tohoto centra také na pomoc dvěma postiženým dětem - Davídkovi z Přerova a Julince z Bělotína.

Pětiletá Julinka navštěvuje speciální školku v Novém Jičíně, která se věnuje postiženým dětem, již třetím rokem.
Výtěžek z Kabelkového veletrhu pomůže také Julince z Bělotína

Od 50 do 200 korun

A jak bude dražba kabelek probíhat? Lidé mohou pořídit nový doplněk za cenu od 50 do 200 korun. Platí pravidlo, že kdo přijde dříve, má větší šanci, že dosáhne na ty nejhezčí kousky.

Součástí Kabelkového veletrhu je letos v Přerově i doprovodný program. Návštěvnice se mohou nechat nalíčit od studentek Střední školy gastronomie a služeb na Šířavě v Přerově, které jim také poradí, jaký typ líčení je vhodný pro jejich pleť.

„V odpoledním programu vystoupí orientální tanečnice a pro rodiče s dětmi je připraven i tvořivý koutek,“ doplnila Jana Vymazovalová z Dobrého místa pro život, které je spolupořadatelem akce. 

Kabelkový veletrh v Městském domě v Přerově
Koupí kabelky přispějete na dobrou věc. Jak to funguje?