Toužila se věnovat společenských tancům, hlavně latinskoamerickým.

„Hříšný tanec byl pro mě kultovní film. Nevěděla jsem tady o ničem takovém až do střední školy, kdy jsem chodila do tanečních kurzů. To už je ale pozdě, pokud to opravdu chcete někam dotáhnout," svěřuje se čtyřiadvacetiletá dívka. Za pět let tanečního závodění si vysloužila třídu A ve standardních tancích. „Teď nemám bohužel tanečního partnera. Najít ho, aby měl podobou kvalifikaci tady v okolí je dost těžké," přiznává.

Svůj čas i energii zaměřila čerstvá absolventka vysoké školy jinam. Spolu s několika tanečníky totiž stojí za otevřením Klubu sportovních tanců Fénix. Záštitu nad nimi převzal T.J. Sokol Přerov.

„Klub vznikl letos v únoru, přičemž Sokol nám poskytl prostory. Chceme klasické tancování v Přerově posunout o úroveň výš, nabídnout jinou možnost dobrého tancování, zvát taneční mistry ze zahraničí – to jsou hlavní důvody, proč jsme klub založili," říká.

Po náboru nových členů se klub rozrostl, kurzy vedou hned pro tři věkové kategorie: děti, mládež a dospělí.

„Mám pedagogické vzdělání pro střední školy, baví mě učit a je to můj sen," vysvětluje. Přiznává, že učit tancovat mladší děti je odlišné od středoškoláků.

„Je hodně důležité se jim věnovat. Musíte je neustále vést a pořád s nimi opakovat – na jedné hodině se něco naučí a na druhé už to zapomenou," říká o nejmladší generaci tanečníků.

Taneční klub je jedním z jejích splněných snů.

„Myšlenka na vlastní klub mě dřív napadla, ale nevěřila jsem, že by se to někdy mohlo stát," prozrazuje. Zatím poslední akcí, kterou klub zorganizoval, byla Open Dance Class – otevřená taneční hodina.

„Udělali jsme ji na popud bývalých tanečníků, kteří si neměli kde zatancovat klasické tance, které znají z kurzů. Je to pravda – na plesech se zahrají dva valčíky, polka a pak je diskotéka," přibližuje a už teď myslí na další podobné akce.

A jaká je další vize klubu? Taneční nadšenci s Lucií v čele se teď snaží klub zaregistrovat, aby se jeho členové mohli účastnit soutěží.

„Je to společná práce nás všech. Dnes je těžké děti namotivovat, aby za něčím šly a měly v životě cíl. Tancování může být jednou z možností," uzavírá.