Tradiční ples, který pořádá Hanácký soubor Hatě Tovačov, se uskuteční v sobotu 4. února už po jedenadvacáté.

„Jako vždy chystáme bohatý program, členové spolku se schází už od loňského října, aby nacvičili taneční program v krojích. Součástí Hanáckého bálu je i půlnoční překvapení a letos bude velmi pikantní. Členové spolku si na něm dávají záležet,“ prozradila Zdeňka Ludvová, vedoucí souboru Hanácký soubor Hatě Tovačov.

Ples otevřou ve 20 hodin děti z tanečního kroužku Hanáček, které budou v krojích vystupovat společně s dospělými tanečníky.

Slivovička a koláček na uvítanou

Na uvítanou návštěvníci od členů spolku tradičně dostanou štamprličku domácí slivovičky a domácí koláček.

„Ty pečeme vždy ráno v den konání bálu. Připravuje je moje jednaosmdesátiletá maminka, postupně nám své znalosti předává, abychom se to i my ostatní naučili. Koláčky a slivovička k našemu plesu patří už od začátku,“ pokračovala vedoucí pořádajícího souboru.

Chybět nebude ani bohatá tombola s hlavní cenou, kterou je letos divočák od štědrého sponzora z Tovačova.

„Máme ale i další krásné ceny. Sponzoři k nám jsou velmi štědří, takže tombola se pokaždé těší velké oblibě,“ přidala ještě Zdeňka Ludvová.

Chodí i hodně mladých

Zájem o bál je podle ní stálý a navštěvuje jej hodně mladých lidí.

„Je příjemné, že je folklor zajímá. Snažíme se, aby každý rok byla nějaká taneční hudba. Letos tam budeme mít i harmonikáře, čekáme, že se lidé rádi zapojí a zazpívají si. Snažíme se, aby se tradice plesu nepřerušila, obáváme se, že kdyby se jednou bál nekonal, už by se ho nepodařilo obnovit,“ doplnila vedoucí souboru Hanácký soubor Hatě Tovačov.

Vstupenky na bál jsou stále k mání, cena je 100 korun.

Začátek je 4. února 2017 ve 20 hodin, koná se ve Sportovní hale v Tovačově.