VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Halloweenskou zábavu si užívali v aktivačním centru Jsme tady

Přerov – Zábavně strašidelná atmosféra zavládla v úterý v aktivačním centru Jsme tady v Přerově, které pečuje o mladé lidi s kombinovaným postižením. Na klienty čekal kromě bohatého programu také netradiční jídelníček.

26.10.2016
SDÍLEJ:

Halloweenskou zábavu si užívali v aktivačním centru Jsme tady. Foto: DENÍK/Monika Smetanová

Dlabání dýní, výrobu lampiček, strašidelné líčení a další aktivity přichystali společně k oslavám Halloweenu i vychovatelé v aktivačním centru Jsme tady. „Akce připravujeme na přání našich svěřenců. Snažíme se je zapojovat, aby si sami řekli, co by si chtěli vyzkoušet," vysvětlila vychovatelka Hana Brdíčková.

Kromě tvoření dýňových strašáků vymýšleli účastníci také svůj strašidelný příběh, na kterém se podílel úplně každý.

Nechybělo ani chytání oběti a následné pečení v troubě. „Loni jsme pekli hlavu, předloni ruku a letos si přáli upéct zadnici," s úsměvem dodala vychovatelka Brdíčková. Po obědě čekalo na návštěvníky věštění z ucha. Celou akci zakončila stezka odvahy, která se odehrála venku.

Tematické akce nejsou v aktivačním centru nic neobvyklého. „V červenci jsme slavili Štědrý den, slavíme pálení čarodějnic, když venku není hezké počasí, tak děláváme plážový den a do budoucna chystáme i další akce," dodala Hana Brdíčková.


SLAVNOST HALLOWEEN
Program dne:
Strašidelné líčení, strašidelné ječení, výroba halloweenské lampičky, dlabání dýní a výroba dýňových bubáků strašidláků, pečení čarodějných muffin, chycení oběti a pečení v troubě, věštba z ucha, hod na Umčáče, strašidelné příběhy, noční stezka odvahy.

JÍDELNÍ LÍSTEK
Zahájení – slavnostní přípitek: krev, krevní skupina 0+ (džus z černého rybízu)
Halloweenská polévka připravená z hmyzích larev (fazolová)
Specialita: Pečený musculus gluteus maximus s divokou omáčkou z prasklého appendixu (sekaná s cuketovou omáčkou a bylinkami)
Příloha: kloubní chrupavky (vařené brambory)
Moučník: oslizlé akné s překvapením (dýňové muffiny zdobené nutelou a želé bonbóny)
Snack: červi, pavouci, drobný hmyz (chipsy, krekry, želatinové bonbony)
Závěrečný přípitek: nápoj zapomnění (jahodový džus)

Autorka: Monika Smetanová

Autor: Redakce

26.10.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Jak bude vypadat okolí takzvaného průpichu, určí urbanistická studie.
9

Nevábnou bránu do Přerova má změnit průpich. Bourat domy začnou brzy

Ilustrační foto
40

Vychutnejte si léto s Deníkem a hlasujte o váš nejoblíbenější podnik

V Přerově se otevřou brány památek. Co bude k vidění?

Přerov - Brány celé řady památek se otevřou během Dnů evropského dědictví, které v Přerově připadnou na víkend 9. a 10. září. Letošním ročníkem se ponese heslo „Památky a příroda“.

Kabelkový veletrh bude poprvé na třech místech!

Jeden termín a tři města, kde se bude pomáhat prostřednictvím největší charitativní akce Deníku: Kabelkového veletrhu.

Opilá řidička převrátila auto na střechu, druhou zastavili policisté

Šestapadesátiletá žena jela v úterý krátce před půl čtvrtou odpoledne ve směru od obce Kozlovice směrem na Radslavice, jízdu však nezvládla.

Nominujte Deník v anketě Křišťálová Lupa 2017!

Nominujte Deník.cz do ankety českého internetu Křišťálová Lupa 2017! Díky vám bude mít Váš regionální Deník šanci dostat se do finálního hlasování v kategorii "Zpravodajství".

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení